Eğitim Sitesi

Onaylama Nedir? Onaylama Hakkında Kısaca Bilgi

Onaylama Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Onaylama:

Parola, Kişisel Kimlik Numarası (PIN) veya imza gibi güvenlik verilerinin onaylanması. Bu sayede kimlik doğrulanır ve bir işlemin gerçekleşmesine izin verilir veya bir hesaba erişim sağlanır.

 

Kütüphanecilik Terimi Olarak Onaylama:

Çevrimiçi sistemlerde, bir iletinin bütünlüğünü doğrulayan işlem. Aynı zamanda, belirli bir ağ veya sisteme erişim sağlamak için kullanıcı tarafından girilmiş yetki şifresinin doğruluğunu onaylayan bir güvenlik işlemi.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    Uyuşmazlık Komitesi: Borsa işlemleri ile ilgili olarak; üyeler arasında veya üyeler ile müşterileri arasında çıkan uyuşmazlıkların idari yoldan çözülmesine yardımcı olan komitedir.

    Ticaret Dengesi: Bir ülkenin ödemeler dengesinde belirli bir dönemdeki ithalat ve ihracata, yani mal ve hizmet ticaretine ilişkin bölüm. Mal ihracatı ithalatı aşarsa ticaret dengesinin "olumlu", ithalat ihracatı aşarsa "olumsuz" olduğu söylenir.

    Endüstri Devrimi: İşçilerin bir işyerinde biraraya getirilip ücret karşılığı çalışmaları için kendilerine alet, makine ve malzeme verilen fabrika sisteminin ortaya çıkışı. Endüstri Devrimi özellikle İngiltere'de 1770-1830 yılları arasında dokuma üretiminde görülen hızlı gelişmeler sonucu başladı. Daha geniş anlamda dünya ekonomisinde süregelen yapısal değişmeleri belirtmektedir.

    Beklenti Anketi - BA: TCMB tarafından finansal ve reel sektörde karar alıcı ve uzman kişilerin, tüketici enflasyonu, döviz kuru, cari işlemler dengesi, GSYH büyüme hızı ve faiz oranları gibi temel makroekonomik değişkenlere ilişkin beklentilerinin alınması amacıyla aylık olarak uygulanan bir ankettir. (Survey of Expectations - SoE)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü