Eğitim Sitesi

Ön Yargı Nedir? Ön Yargı Hakkında Kısaca Bilgi

Ön Yargı Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Ön Yargı:

Bir kimse veya bir şeyle ilgili olarak belirli olay ve görüntülere dayanarak önceden edinilmiş olumlu veya olumsuz yargılara ön yargı denir.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Ön Yargı:

Bir kimse veya bir şeyle ilgili olarak belirli şart, olay ve görüntülere dayanarak önceden edinilmiş olumlu veya olumsuz yargı, peşin yargı, peşin hüküm, peşin fikir.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Ön Yargı:

Bir kimse veya bir şeyle ilgili olarak belirli şart, olay ve görüntülere dayanarak önceden edinilmiş olumlu veya olumsuz yargı, peşin yargı, peşin hüküm, peşin fikir.
"Arkadaşım hakkında ön yargılı davranmayın."
"Hakkımdaki ön yargıyı silmem çok zor."

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Testi: Su taşımaya yarayan ağzı dar karnı şişkin toprak kap.

    Sigortacı: Belirli bir prim karşılığında, sigortalıya veya bir tazminattan yararlanacağı belirtilmiş olan kimseye, bir zarara uğraması durumunda belli bir para veya gelir ödemeyi üstlenen kimse.

    Körleme deney: Ne deneklerin ne de deneyi yapanların hangi grubun kontrol, hangisinin deney grubu olduğunu bilmemeleri.

    Medrese: Selçuklu ve Osmanlılar döneminde dini, felsefi ve fen ilimlerinin okutulduğu okul. Medrese kelime olarak ders okunan yer anlamına gelir. - İlk Osmanlı Medresesi İznik'te Orhan Bey tarafından açıldı. - Medrese hocalarına Müderris denir. İlk Osmanlı Müderrisi "Davud-i Kayseri" dir. - Müderrisler öğrencilerini yaptıkları sınavla seçer. Bir müderris en fazla 20 öğrenci okutabilirdi. Yaş sınırı yoktu. - Mezun olanlar hukuk, dini, eğitim ve yönetim alanlarında çalışırlardı. - Eğitimi tamamlayanlar İcazetname adlı belge alırdı. - Medreseler ilk başlarda din ve diğer bilim alanlarında eğitim verirdi. Ancak zamanla diğer bilimler geri plana itilerek genelde dini eğitim veren kurumlar haline gelmişlerdir. * Fatih Sultan Mehmet Sahn-ı Seman medreselerini Kanuni ise Süleymaniye Medreselerini açmıştır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü