Eğitim Sitesi

On-page SEO Nedir? On-page SEO Hakkında Kısaca Bilgi

On-page SEO Terimi Hakkında Bilgiler

SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimi Olarak On-page SEO:

Site içi SEO. Web sitesi içinde meta etiketlerini (title, description, keyword), h etiketlerini, içerik yoğunluğunu, anahtar kelime yoğunluğunu, kalın (strong) ve vurgulu (em) etiketleri vb. noktaları mantıklı şekilde düzenleyerek SEO'nun bir aşaması bitirilmiş olur. SEO'nun bu şekildeki ikinci aşaması off-page SEO (site dışı SEO)'dur.

 

    Benzer SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri

    Alan Adı: İnternette bir bilgisayarın veya ağın konumunu gösteren adrestir. Bu adlar, yinelenmeyi önlemek için kontrol altındadır. Alan adları belirli süreler için kayıt edilir, süresi içinde yenilenmeyen alan adları başka kişiler tarafından kayıt edilip tekrar kullanılabilir.

    Alexa: Alexa.com - Amazon.com firmalarının birlikte yürüttüğü web sitelerin ziyaretçi istatistiklerini tutan sitedir. Günümüzde pek popülerliği kalmamıştır.

    Hacklink: İllegal yöntemler ile başka web siteleri üzerinden alınan linklerdir.

    Tag: Etiket. SEO içinde de kullanım alanı olan web kodlamada biçemleri, kodları. Mesela web tasarımda head bölümü içine yerleştirilen ve meta tag'ları denilen description (açıklama), title (başlık) ve keyword (anahtar kelime) biçimleri / kodları tag diye adlandırılır ve SEO'da önemlidir. Bu tag'lar çoğunlukla HTML kodlarıdır. Diğer tag'lar : h (başlık) tag'ları, strong ve em tag'ları, görsellerdeki alt ve title tag'ları, rel gibi mikroformat tag'ları vb.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online SEO (Arama Motoru Optimizasyonu) Terimleri Sözlüğü