Eğitim Sitesi

Ölü Mevsim Nedir? Ölü Mevsim Hakkında Kısaca Bilgi

Ölü Mevsim Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Ölü Mevsim:

Bir turizm merkezinde, turist akımının en düşük olduğu dönem.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Kurumlar Vergisi İstisnası: Kurumlar vergisi istisnası, turizm işletmesi sahibi olan kurumların elde ettikleri döviz hâsılatının belli bir oranının kurumlar vergisinden müstesna tutulmasına olanak veren bir teşvik tedbiridir. Kurumlar Vergisi Kanunu uyarınca, "turizm müessesesi" veya "seyahat acentası" işletme belgesi almış olan kurumların döviz olarak elde ettikleri hâsılatın yüzde 20'si, söz konusu dövizlerin yetkili banka veya müesseselere bozdurulduğunun belgelenmesi koşuluyla on yıl süreyle kurumlar vergisinden müstesna tutulmaktadır.

    Biletli Turizm: Ulaştırma aracı için bilet alındıktan sonra seyahate çıkılarak, konaklama ve diğer ihtiyaçlarla ilgili kısımların gidilen yerde programlaştırılması şeklindeki turizm.

    Air Miles (Uçuş Mili): Uçuş mesafesi ölçüsü olarak kullanılan deniz mili. Uçuş mesafelerinde belirtilen km ve deniz mili değerleri, uçağın irtifada takip ettiği rotanın yer üzerinki iz düşümünün ölçülen mesafesidir.

    Otel Rezervasyon Tipleri: 1) Garanti rezervasyon: Otel müşterinin rezervasyonuna göre gelmesi beklenen gün ve saatten itibaren 24 saat süre ile başka bir deyişle o günkü çıkış saatine kadar tutmayı taahhüt eder. Diğer taraftan müşteri kullanmaması halinde oda kira bedelini ödemeyi taahhüt eder. - Kredi kartı aracılığıyla verilen kredi - Önceden ödeme - Seyahat acentası aracılığıyla garanti - Şirket garantisi 2) Garantisiz rezervasyon: Otel gün içinde belirlerdiği bir saate kadar tüm rezervasyonları tutar. O saatten itibaren talep olması halinde rezervasyonları satar. Müşteri rezervasyonda belirtilen saatten sonra gelirse ve tesiste yer varsa kendisine yer sağlanabilir. 3) Teyitli rezervasyon: Müşteri ile otel işletmesi arasında oda fiyatları, konaklama tipi, müşteri adeti, otele geliş tarihi ve saati üzerinde yazılı olarak mutabakata varılır. Teyitli rezervasyon garantili ve garantisiz rezervasyon şeklinde gerçekleşebilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü