Eğitim Sitesi

Okul Nedir? Okul Hakkında Kısaca Bilgi

Okul Terimi Hakkında Bilgiler

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Okul:

1. Türlü bilgi, beceri ve alışkanlıkların belli amaçlara göre düzenli bir biçimde öğretildiği ve kazandırıldığı eğitim kurumu.

2. Öğrenci, öğretmen ve yöneticilerden oluşan eğitim topluluğu.

3. Bir bilim, felsefe ve sanat kolunda belirli nitelik ve özellikleri bulunan akım, biçim ve görüşe verilen ad.

 

Tiyatro Terimi Olarak Okul:

Tiyatroya yeni bir görüş, yeni bir anlayış ve heyecan getiren, bunları kurallara bağlayan çığırın kaynağı.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Okul:

Okuma yazma öğretmekten başlayarak en yüksek düzeyde bilim ve sanat bilgisi vermeye kadar, çeşitli derecelerde toplu olarak eğitim-öğretimin sağlandığı yer.

 

    Benzer Eğitim-Öğretim Terimleri

    Bilişsel Giriş Davranışları: Eldeki öğrenme ünitesi ya da ünitelerin öğrenebilmesi için gerekli olduğu kabul edilen ön öğrenmeler.

    Yıllık Plan: Bir öğretim programını oluşturan kazanımlar, öğretme, öğrenme etkinliklerinin bir öğretim programının uygulanması için ayrılan zaman dağılımının yapıldığı plan.

    Cinsel Eğitim: 1. Üremeyle ilgili konular ve sorunlar üzerinde çocukları ve gençleri aydınlatmak amacıyla yapılan eğitim. 2. Bireye, cinsel içtepi ve davranımlarını denetleyebilme gücünü vermek amacıyla yapılan eğitim. 3. Kadın ve erkek cinsleri arasında ortaya çıkan ruhsal ve fizyolojik sorunlardan söz eden eğitim.

    Dikey Geçiş: İki yıllık yüksekokullardan mezun olanların, belirli koşulları yerine getirerek fakültelerde okuma hakkı elde etmesi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Eğitim-Öğretim Terimleri Sözlüğü