Eğitim Sitesi

Okul Nedir? Okul Hakkında Kısaca Bilgi

Okul Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Okul:

Tiyatroya yeni bir görüş, yeni bir anlayış ve heyecan getiren, bunları kurallara bağlayan çığırın kaynağı.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Okul:

Okuma yazma öğretmekten başlayarak en yüksek düzeyde bilim ve sanat bilgisi vermeye kadar, çeşitli derecelerde toplu olarak eğitim-öğretimin sağlandığı yer.

 

Eğitim-Öğretim Terimi Olarak Okul:

1. Türlü bilgi, beceri ve alışkanlıkların belli amaçlara göre düzenli bir biçimde öğretildiği ve kazandırıldığı eğitim kurumu.

2. Öğrenci, öğretmen ve yöneticilerden oluşan eğitim topluluğu.

3. Bir bilim, felsefe ve sanat kolunda belirli nitelik ve özellikleri bulunan akım, biçim ve görüşe verilen ad.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Rejisör Yardımcısı Kürsüsü: Sahneyi gören cümle kapısı yakınında seslenme, konuşma ve sinyal tesisatı bulunan yüksek kürsüdür. Rejisör yardımcısı kürsüsü, oyunun merkezi organıdır. Rejisör yardımcısı buradan temsilin gidişini kontrol eder ve provalarda belirlendiği gibi kitaba uygun olarak yönetir. Kürsü şu ekipmanlara sahiptir; - Elektrikli saat - Seyirci açısından temsili gösteren video monitörü - Canlandırıcıların ve teknik personelin bulunma yerleri için sinyal ışıklı çağrı düğmeleri - Ses bağlantıları - Mikrofon - Telefon bağlantısı - Aydınlatma - Sinyal Tesisatı - Zil

    Bale: 1. Konusu, türlü dans ve ritmik hareketlerle anlatılan müzikli, sözsüz gösteri türü. 2. Belli, hafif figürlere, adım atışlara, çoğunlukla sahne düzenine ve müziğe dayalı gösteri türü (sözsüz).

    Romantik Komedya: Geçmişe dönük, imgeleme dayanan bir komedya alt türüdür. Geçmişin efsane ve masallarını konu edinir. Geçmişe bir kaçış ve özlem vardır. Bundan dolayı da 3-D (doğa,düş ve duygu) öğelerin karışımı ile bir fantezi dünyası içinde geçer. Ama tema romantik bir aşk ilişkisi üzerine kuruludur. Örnek: Ludwing Tieck, Çizmeli Kedi, Mavi Sakal vb..

    Ön Sahne: Çerçeve sahnenin önünde bulunan iki ile dört metre arasında genişliği olan çıkıntı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü