Eğitim Sitesi

Ocellus Nedir? Ocellus Hakkında Kısaca Bilgi

Ocellus Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Ocellus:

(çoğulu Ocelli) Bazı omurgasızlarda ve diğer basit yapılı organizmalarda görülen, mercek de taşıyabilen basit göz, nokta göz.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Erozyon: 1. Ekolojik faktörler nedeniyle toprağın verimli tabakasının bulunduğu yerden, su, rüzgâr, dalga ve buz gibi etkenlerle taşınması. 2. Yeryüzündeki kayaçların ve diğer malzemenin su ve rüzgâr gibi dış etmenlerle dayanıklılıklarını kaybederek parçalanıp, yerinden koparılmaları veya çözünmeleri ile fiziksel ve kimyasal ayrışmaya uğraması, bulundukları yerden akarsu, yağmur, buz, rüzgâr veya dalgalar ile doğal yollardan taşınmasını içeren olaylar zinciri.

    Analog Organ: 1. Kökenleri farklı görevleri aynı olan organlara denir. Örneğin, güvercin kanadı ile kelebeğin kanadı aynı görevi yaptıkları halde yapıları birbirinden tamamen farklıdır. 2. Embriyolojik ve filogenetik kökenleri farklı, görevleri aynı olan organlara analog organ denir.

    Tohum: Bitkilerde döllenmeden sonra tohum taslaklarının gelişmesiyle meydana gelen yapı.

    Paleontoloji: Fosilleri yaşadıkları devirleri ve o devrin özelliklerini inceleyen, yaşları ve anatomik yapıları hakkında fikir yürüten bilim dalı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü