Eğitim Sitesi

Obje Nedir? Obje Hakkında Kısaca Bilgi

Obje Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Obje:

Nesne

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Obje:

Nesne

 

Sanat Terimi Olarak Obje:

Belli bir ağırlığı ve hacmi, rengi olan her türlü cansız varlık. Nesne. Üç boyutlu her şey.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Obje:

Görülebilen veya dokunulabilen herhangi bir şey.

 

Konfeksiyon Terimi Olarak Obje:

Nesne.

 

Felsefe, Psikoloji, Sosyoloji, Mantık Terimi Olarak Obje:

Obje, bilinen anlamına gelmektedir. Ulaşılmaya çalışılan varlıktır. Suje’nin sorular sormasının nedeni olan şeydir.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Obje:

Nesne.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Parazitizm (Parazitlik ) (+/-): Birlikte yaşayan iki canlıdan biri birliktelikten yararlanırken diğeri zarar görür. Yarar sağlayan canlıya parazit (asalak) zarar gören canlıya konak canlı denir. 1. Tek Hücreli Parazitler: Virüsler, sıtma mikrobu (Plazmodyum) gibi. 2. Hayvansal Parazitler: A) Dış Parazit : Bit, pire, kene gibi hareket organı ve sindirim enzimi olan parazitlerdir. B) İç Parazit: Tenya kıl kurdu gibi hareket organı, sindirim enzimi olmayan, sadece sindirilmiş besinleri (glikoz, a.a ) kullanabilen parazitlerdir. Bu nedenle konak canlının sindirim sisteminde yaşamını sürdürebilir. 3. Bitkisel Parazitler: A) Yarı Parazit: Özel emeçleri ile konak canlının odun borularından su ve mineral alarak fotosentez yapabilen bitkilerdir. Örnek: Ökse otu B) Tam Parazit: Emeçleri ile konak bitkinin soymuk borularından organik besin alan, renksiz, fotosentez yapamayan bitkilerdir. Örnek: Küsküt

    Lökoplast: 1. Bitki hücrelerinde yada bazı kamçılı tek hücrelilerde bulunan ve madde depo eden merkezler olarak iş gören renksiz plastidler. 2. Bazı bitki hücrelerinde yedek besin depolayan renksiz madde.

    Kimyasal Tepkime: Kimyasal bağların oluşması ya da kırılması ile sonuçlanan tepkime.

    Saprofit: 1. Ölü organizma ya da atık organik maddeleri ayrıştırarak besin sağlayan organizma. Çürükçül. Ayrıştırıcı. 2. Karbon ve enerjisini ölmüş organik maddelerden gelen besin maddelerini absorblayarak elde eden bir organizma. 3. Doğada ölmüş ya da çürümekte olan maddeleri hücre dışı enzimleri ile ayrıştırarak beslenen ve bu maddelerin besin içeriklerini bitkiler tarafından tekrar kullanılabilir yapıya dönüştürerek toprak yapısının iyileşmesini sağlayan mantar ve bakteriler. 4. Ölü canlılar veya organik maddeler üzerinden beslenen, çürükçül, ayrıştırıcı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü