Eğitim Sitesi

Nükleoprotein Nedir? Nükleoprotein Hakkında Kısaca Bilgi

Nükleoprotein Terimi Hakkında Bilgiler

Genetik Terimi Olarak Nükleoprotein:

Proteinlerin nükleik asitlerle kurduğu moleküler birlik.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Nükleoprotein:

Proteinlerin nukleik asitlerle kurduğu moleküler birlik.

 

Biyoloji Terimi Olarak Nükleoprotein:

Proteinlerin nükleik asitlerle kurduğu moleküler birlik.

 

    Benzer Genetik Terimleri

    Down Sendromu (Mongolizm): 47 kromozomlu bireylerde ortaya çıkan duruma Down sendromu (mongolizm) adı verilir. Bu sendromu ilk defa 1866 yılında John Langdon Down'ın tanımlamıştır. Bu bireyler geniş yüzlü, kısa parmaklı ve zekâ geriliğine sahip olurlar. Genelde kısır olup, yaşam süreleri normal bireylere göre daha kısadır.

    Gen-Kromozom Teorisi: 1902 yılında Walter S.Sutton'ın yaptığı gözlemlere dayanarak oluşturduğu hipotezine göre, "Genler kromozomlar üzerinde yerleşmiş gerçek fiziksel birimlerdir. Bir özelliği oluşturan iki genin her biri bir kromozom çiftinin bir üyesi üzerinde bulunur." Sutton'ın ileri sürdüğü bu hipotez daha sonra farklı bilim insanlarının çalışmaları ile desteklenerek gen-kromozom teorisi adını almıştır.

    Çarpma Kuralı: Şansa bağlı iki bağımsız olayın aynı anda gerçekleşme olasılığı, bunların ayrı ayrı olma olasılıklarının çarpımına eşittir. Örneğin aynı anda havaya atılan iki metal paradan birinin tura gelme olasılığı 1/2, diğerinin de tura gelme olasılığı 1/2'dir. İkisin de aynı anda tura gelme olasılığı 1/2 . 1/2 = 1/4

    Monohibrit: Tek karakter bakımından melez.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Genetik Terimleri Sözlüğü