Eğitim Sitesi

Nüfus Dağılımı Nedir? Nüfus Dağılımı Hakkında Kısaca Bilgi

Nüfus Dağılımı Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Nüfus Dağılımı:

Topluma yönelik hizmet ve etkinliklerin yer seçimini ve toprak kullanım biçimlerini etkileyen, nüfusun mekansal dağlımı.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Nüfus Dağılımı:

Topluma yönelik hizmet ve etkinliklerin yer seçimini ve toprak kullanım biçimlerini etkileyen, nüfusun mekansal dağılımı.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Aleniyet İlkesi: Kamuya ait işlevin halkın bilgisi içinde yapılması ilkesi.

    Tellallık Harcı: Belediye Gelirleri Kanunu'na göre, Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde belediyelere ait hal, balıkhane, mezat yerleri ve ilgilinin isteğine bağlı olarak belediye münadisi veya tellalı bulundurulan sair yerlerde, gerçek veya tüzelkişiler tarafından her ne surette olursa olsun, her çeşit menkul ve gayrimenkul mal ve mahsullerin satışından alınan pay.

    Hayvan Kesimi Muayene ve Denetleme Harcı: Belediye Gelirleri Kanunu'na göre, Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde, belediyelerce veya yetkili mercilerce verilen izne dayanılarak özel kişi ve kuruluşlarca tesis edilen mezbaha ve kenarlarda kesilen hayvanların kesim öncesi ve sonrası muayenesi veya belediye sınırları ve mücavir alanlar dışında kesilmiş olup da belediye sınırı içinde satışa arz edilecek etlerin sağlık bakımından muayene ve denetlenmesi karşılığı alınan bedel.

    Part-Time (Kısmi) Çalışma: İşgören ile işveren arasında karşılıklı anlaşma ile oluşan ve normal iş süresinden daha kısa süreli, düzenli ve sürekli çalışması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü