Eğitim Sitesi

Nüfus Dağılımı Nedir? Nüfus Dağılımı Hakkında Kısaca Bilgi

Nüfus Dağılımı Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Nüfus Dağılımı:

Topluma yönelik hizmet ve etkinliklerin yer seçimini ve toprak kullanım biçimlerini etkileyen, nüfusun mekansal dağılımı.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Nüfus Dağılımı:

Topluma yönelik hizmet ve etkinliklerin yer seçimini ve toprak kullanım biçimlerini etkileyen, nüfusun mekansal dağlımı.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Gazi: 1- Müslümanlıkta düşmanla savaşan veya savaş yapmış kimse. 2- Olağanüstü yararlıklar göstererek düşmanı yenen komutanlara veya şehirlere devlet tarafından verilen onur unvanı. 3- Savaştan sağ ve zafer kazanmış olarak dönen kimse.

    Ulema: Osmanlı Devleti'nde bulunan bilginler sınıfıdır. "Osmanlı Devleti'nin zayıflamasının sebeplerinden biri de ulemanın bilimle, adaletle vb görevleriyle değil, devlet idaresi ile ilgilenmesidir. Saray kadınları ve askerler ile giriştikleri otorite mücadelesi devletin merkezi otoritesini zayıflatmıştır."

    Kıbrıs'ın Fethi (1571): Kıbrıs kuşatması yaklaşık bir yıl sürmüştür. Bu süre içinde Osmanlı ülkesinden Kıbrıs'a herhangi bir ürünün satılması yasaklanmıştır. Bu yolla Kıbrıs'ın temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük içine düşerek direncinin kırılması ve teslim olması amaçlanmıştır. Sonuçları : 1- Doğu Akdeniz'in güvenliği sağlanmıştır. 2- Adanın alınması İnebahtı deniz savaşına yol açmıştır.

    Pekmez: Genellikle üzüm, dut gibi meyvelerin kaynatılarak koyulaştırılmış suyu.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü