Eğitim Sitesi

Notlanmış Bibliyografya (Annotated Bibliography) Nedir? Notlanmış Bibliyografya (Annotated Bibliography) Hakkında Kısaca Bilgi

Notlanmış Bibliyografya (Annotated Bibliography) Terimi Hakkında Bilgiler

Kütüphanecilik Terimi Olarak Notlanmış Bibliyografya (Annotated Bibliography):

Bir eserin kaynakçasında verilen kitap, makale ve başka belgelerin her birinin kısaca betimlenmesi ve değerlendirilmesini içeren kaynakça türü.

 

    Benzer Kütüphanecilik Terimleri

    Konsorsiyum: İşbirliği yaparak belirli hedeflere ulaşmaya çalışan iki veya daha fazla kurumun resmi birlikteliği (örneğin Anadolu Üniversite Kütüphaneleri Konsorsiyumu - ANKOS).

    Referans Koleksiyonu (Reference Collection): Ansiklopediler, sözlükler, el kitapları, rehberler vb. gibi malzemeyi içeren ve ödünç verilmeyen materyallerdir. Koleksiyondaki eserler genellikle her an kullanıcıların eli altında bulunması gereken eserlerden oluşur.

    Bibliyografik Veritabanı (Bibliographic Database): Bir katalog veya dizinin elektronik versiyonu. Elektronik bir veritabanını kullanan kullanıcı, yayın, yazar, konu, başlık ya da başka tarama terimleri altında araştırma yaparak aradıklarını bulabilir.

    Çapraz Gönderme (Cross-Reference): 1. Kullanıcıyı, bir katalog veya dizinde, bir konu veya addan bir başkasına gönderen yönlendirme; 2. "...." de bakınız diye atıfta bulunan ayrıntılı işaret fişi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kütüphanecilik Terimleri Sözlüğü