Eğitim Sitesi

Nisap Nedir? Nisap Hakkında Kısaca Bilgi

Nisap Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Nisap:

1- Zekât ve fıtır sadakası verebilmek, hacca gidebilmek, kurban kesebilmek ve diğer bazı mali ibadetleri yerine getirebilmek için Allah ve Resulü tarafından belirlenen dinen mali yeterlilik ve zenginlik ölçüsü.

2- Şeriatın belli bir şey için belirlediği ölçü ve miktar.

 

Hukuk Terimi Olarak Nisap:

derece; istenilen had; asıl; esas; yeter sayı; bir kurulun toplanabilmesi veya karar alabilmesi için gerekli sayıda üyenin bir araya gelmiş olması

 

Siyaset Terimi Olarak Nisap:

Yeter sayı.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Nisap:

Zekât ve fıtır sadakası verebilmek, kurban kesebilmek ve diğer bazı mali ibadetleri yerine getirebilmek için Allah ve Resulü tarafından belirlenen dinen mali yeterlilik ve zenginlik ölçüsü.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Astroloji: Astroloji, gezegen ve yıldızların insanların üzerindeki etkisini yorumlayan bir bilim dalıdır. İnsanoğlunun yazılı tarihinin başından beri var olan astroloji bilimlerin en eskisidir.

    Rüşvet: Yaptırılmak istenen bir işte yasa dışı kolaylık ve çabukluk sağlanması için bir kimseye mal veya para olarak sağlanan çıkar.

    Vâris: Ölen kimsenin malına şer'an sahip olan kimse.

    Gayb: Göz önünde olmayan, gizli olan, tam olarak bilinemeyen, his ve aklın ötesinde kalan, insan tarafından kavranamayan, manevi âlem.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü