Eğitim Sitesi

Ninni Nedir? Ninni Hakkında Kısaca Bilgi

Ninni Terimi Hakkında Bilgiler

Müzik-Dans Terimi Olarak Ninni:

Çocukları uyutmak için söylenen müzikler.

 

Edebiyat Terimi Olarak Ninni:

Ölçü ve uyak yönünden maniye benzeyen, genellikle çocukları uyutmak için özel bir ezgiyle söylenen anonim halk edebiyat ürünü.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Ninni:

Bebeklerin uyumasına yardımcı olmak için söylenen türkü.

 

    Benzer Müzik-Dans Terimleri

    Tvist: 1961 yılında yaygınlık kazanan hızlı ritimli bir dans.

    Konçerto: 1- Bir çalgının teknik özelliklerini ön plana çıkartmak amacıyla yazılmış, orkestra eşliğinde seslendirilen, genellikle üç bölümden oluşan müzik eseri. 2- Solist ve ona eşlik eden orkestra için yazılmış, üç veya dört bölümlü konser parçası. Concerto (İt.). 3- Çeşitli bölümleri olan ve orkestra ya da solo için yazılmış eser biçimi. Kliseden doğma bir biçimdir. Orkestra eşliğinde solo sunumla bugünkü şeklini almıştır. Vivaldi ve Bach bu şekle esas karakterini vermişler, sonradan yetişen büyük besteciler çeşitli aletler için konçertolar bestelemişlerdir. Orkestra solist (ler) söyleşisi anlamına gelir.

    Çembalo (Cembalo): Tuşlu, piyano biçimi müzik aleti. Cembalo piyanonun atasıdır ve Ondördüncü Yüzyılda meydana çıkmış ve gittikçe gelişmiştir. Bu müzik aletini yapmakla ünlü ustaların başında İtalya'da G. A. Baffo ve Almanya'da Silbermann gelir. Onsekizinci Yüzyıl sonlarına doğru cembalo, yerini yavaş yavaş piyanoya bırakmıştır. Alm. Kielflügel. Fran. Clavecin. İng. Harpsichord)

    Ksilofon: Xylophone: 1- Farklı uzunlukta tahta plaketlerden oluşan vurmalı çalgı. 2- Ses çubukları (tuşları), özel bir ağaçtan yapılmış vurmalı ezgili çalgı.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Müzik-Dans Terimleri Sözlüğü