Eğitim Sitesi

Nice Nedir? Nice Hakkında Kısaca Bilgi

Nice Terimi Hakkında Bilgiler

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Nice:

Nasıl, çok, birçok, hayli, çok kere, ne, ne zaman, kaç, ne kadar, hangi, ne kadar, ne derece, ne vakte kadar.

 

    Benzer Kur’an-ı Kerim Terimleri

    Din: 1. Yol, hüküm, Allah tarafından gönderilen kurallar bütünü. 2. Allah'ın insanları dünya ve ahirette rahat, huzur ve saadete (mutluluğa) kavuşturmak işin peygamberleri vasıtasıyla bildirdiği yol, emirler ve yasaklar. 3. Akıl sahiplerini kendi istek ve hür iradeleri ile hayırlı olan şeylere sevk eden ilahî emirler bütünü. Din, Allah’ın vahyine dayanan ilahî bildiridir. İnsani ve ahlaki olgunluğa ulaşmak için tutulacak en doğru yoldur.

    Serzeniş: Farsçadan dilimize geçmiş olan kelimenin gerçek anlamı başa kakmadır. Ancak daha çok "yakınma ve sitem etme" anlamlarında kullanılmaktadır.

    Vesvese: 1. Fısıltı, gizlice konuşma, şüphe, kuruntu, işkil, evham. Şeytanın aldatması veya kötü insanların etkisiyle kalbe gelen şeytani düşünce, iç karışıklığı. 2. Yanlış ve yersiz düşünce, evham. Bir konuyla ilgili kötü ihtimalleri akla getirip tasalanma. Olmayacak bir şeyin olacağını sanma.

    Tevhid: 1. Allah’ı zatında, sıfatlarında ve fiillerinde birleme, tek ve eşsiz olduğuna inanma, ona hiçbir şeyi şirk koşmadan ibadeti yalnızca Allah için yapma. 2. Birleme, bir şeyin bir olduğuna karar verme, tek kılma.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Kur’an-ı Kerim Terimleri Sözlüğü