Eğitim Sitesi

NIC (Networked Information Center) Nedir? NIC (Networked Information Center) Hakkında Kısaca Bilgi

NIC (Networked Information Center) Terimi Hakkında Bilgiler

Bilgisayar Terimi Olarak NIC (Networked Information Center):

Bir network için bilgilerin tutulduğu birime denir. En meşhuru domain isimlerinin kaydının yapıldığı InterNIC'dir. NIC (Network Interface Card) network kartlarına da bu isim verilir.

 

    Benzer Bilgisayar Terimleri

    Duotone: Bir resmin, bir veya dört ayrı spot renk ile basılmasını sağlayan, eskinin dubleks tekniğinde efekt üretmemizi sağlayan mod.

    MP3: MPEG-1 Audio Layer III (Film Uzmanlar Grubu Ses Katmanı 3) olan sıkıştırılmış ses biçimi ve bu biçimde kaydedilen seslere verilen ad. MP3 Dosya boyutunun oldukça düşük ve ses kalitesinin CD'ye yakın olduğu bir formattır.

    Truva Atı: Truva atı masum ve yasal görünen fakat kötü niyetli fonksiyonlar içeren programlardır. Örneğin, masum görünen bir oyun programı veya görüntü dosyası siz onu açtığınızda beklediğiniz şekilde bilgisayarınızda oyun oynayabilir veya görüntü izleyebilirsiniz. Fakat bu arada oyun programını veya görüntü dosyasını üreten veya dağıtan kişi tarafından bilgisayarınız ele geçirebilir veya bilgisayarınıza zarar verilebilir.

    BBS: İlan Tahtası SistemleriElektronik mesaj hizmetleri veren, dosya arşivleri sunan, sistemi çalıştıranın ilgi alınına giren diğer hizmet ve aktiviteleri sağlayan bilgisayar ve üzerinde çalışan yazılıma BBS denir. BBS'ler şimdiye kadar hobi olarak kullanılıyordu. Fakat Internet'e bağlı BBS'lerin sayısı hızla artmakta ve şu anda bir çok BBS devlet, eğitim ve araştırma kurumları tarafından işletilmektedir. Elektronik Posta (Electronic Mail), Internet, Usenet.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Bilgisayar Terimleri Sözlüğü