Eğitim Sitesi

NGF Nedir? NGF Hakkında Kısaca Bilgi

NGF Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak NGF:

National Golf Foundiation

 

    Benzer Golf Terimleri

    Standart Scratcht Score / S.S.S.: Golf oyunun çeşitlerinden biridir. Bu oyun iki eşli dört kişiyle oynanır. Greensome oyununa çok benzer. Tek farkı ikinci vuruşların diğer eşler tarafından zorunlu olarak yapılmamasıdır. Eşlerden biri tek numaralı çukurların, diğeri ise çift numaralı çukurların zorunlu ikinci vuruşlarını yaparak oyunu devam ettirirler ve daha sonra da yine sıra düzeni içerisinde başlanan çukuru tamamlarlar. Bu oyunda yine Greensome da olduğu gibi üç değişik sistemle de oynanabilir.

    Round: Bir oyun süresince golf sahasındaki 18 çukurun tamamının oynanmasıdır. Resmi turnuvalar genellikle Perşembe günü başlayıp Pazar günü biten 4 round üzerinden yapılır.

    Niblick: Günümüzde kullanılan 9 iron ın bir benzeri olan eski bir iron adıdır. Ağır bir kafaya ve geniş bir surata sahip olan bu sopa türü, topu zor durumdan kurtarmak ya da hazard ların üstünden atmak için kullanılırdı.

    Dormie: Macthplay'de kullanılan ve bir oyuncunun çok fazla puan toplayıp yenilemez hale gelmesini anlatan bir terimdir. Kazandığı çukur sayısı, oynanacak çukur sayısından daha fazla anlamına gelir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü