Eğitim Sitesi

Nasanof feromonu Nedir? Nasanof feromonu Hakkında Kısaca Bilgi

Nasanof feromonu Terimi Hakkında Bilgiler

Arıcılık Terimi Olarak Nasanof feromonu:

İşçi arıların 7. abdomen segmentindeki Nasanof bezinden salgılanan haberleşme kokusu.

 

    Benzer Arıcılık Terimleri

    Ana arı rengi: Ana arının doğduğu yılı belirtmek amacıyla kullanılan; beyaz, sarı, kırmızı, yeşil ve mavi renk kodları. Sonu 1 ve 6 ile biten yıllar beyaz, 2 ve 7 ile biten yıllar sarı, 3 ve 8 ile biten yıllar kırmızı, 4 ve 9 ile biten yıllar yeşil, 5 ve 0 ile biten yıllar ise mavi ile gösterilir. İlgili renk işaretleri, tercihan kokusuz boyalar ana arının sırtına uygulanarak ya da plastik pulcuklar yapıştırılarak uygulanır.

    Hemolenf (Böcek kanı, Akkan): Vücut boşluğu sıvısı. Bazı omurgasızlarda, hemosöl adı verilen vücut boşluğu içerisinde bulunan sıvı.

    Arısakızı (Propolis): Arıların değişik bitkilerin özellikle çiçek ve tomurcuklarından topladıkları reçinelerle balmumu ve ağız sıvılarının çeşitli oranlardaki karışımıyla meydana gelen sakızımsı madde. Reçineler, mumlar ve yağ asitleri, uçucu yağlar ile organik madde ve minerallerden oluşan bir bileşime sahiptir. Arı ailesi, kovandaki çatlakları doldurmak, kovan girişinin genişliğini ayarlamak, yavru gözlerini temizlemek, kovan içinden atamadıkları irice düşman ölülerini mumyalamak için kullanır.

    Kapalı gözlü yavru (Pupa): Bal arılarının 3 gün yumurta, 6 gün açık yavrudan (kurtçuk) sonraki petek gözlerinin kapanmış dönemi.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Arıcılık Terimleri Sözlüğü