Eğitim Sitesi

Narh Sistemi Nedir? Narh Sistemi Hakkında Kısaca Bilgi

Narh Sistemi Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Narh Sistemi:

Tüketiciyi korumak amacıyla, özellikle temel ihtiyaç maddeleri için resmî makamlarca belirlenen ve her yerde geçerli olan fiyat sisteminin uygulanmasıdır.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    Bab-ı Ali Baskını: İttihat ve Terakki Fırkası'nın Kâmil Paşa hükümetini devirmek için düzenlediği baskın (23 Ocak 1913).

    Şive: Bir dilin, konuşulduğu sınırlar içinde bölgelere ve değişik kültür düzeylerine göre söyleyiş özelliği.

    Tarihin Özellikleri: Tarihin Özellikleri: 1. Geçmiş olayları inceler. 2. Belgelere dayanmalı ve objektif olunmalıdır. 3. Yer ve zaman belirtilmelidir. 4. Sebep sonuç ilişkisi olmalıdır. 5. İnsanlar tarafından meydana getirilirler. 6. Tarihi olaylar tekrarlanamaz. Deney ve gözlem yapılamaz. 7. Olayın meydana geldiği devrin şartları ve değer yargıları iyi bilinmelidir. 8. Araştırma mümkün olduğu kadar olayın geçtiği yerde yapılmalıdır.

    Boğazköy: Çorum İli'ne bağlı, Boğazkale ilçe merkezinin eski adıdır. MÖ 1900 yıllarında kurulan Hitit Krallığının başkenti olan Hattuşa'nın kalıntıları Boğazköy yakınlarındadır. Tarihin ilk yazılı barış antlaşması olan Kadeş Barış Antlaşması ve tarihin en eski tunç tableti Boğazköy'de bulunmuştur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü