Eğitim Sitesi

Namahrem Nedir? Namahrem Hakkında Kısaca Bilgi

Namahrem Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Namahrem:

Şer'î bakımdan mahrem olmayan; evlenmeleri şer'an mümkün olan; bir erkeğin veya kadının şer'an bakması yasak ve haram olan kimse.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Nâmahrem:

1. Mahrem olmayan, yasak olmayan, el, yabancı.

2. Evlenilmesi dinen yasak olmayan yani birinci dereceden akraba sayılmayan kişi.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Hacer-i Esved: 1- Hacer taş, esved siyah demektir. Hacer-i esved yani siyah taş, Kâbe'nin doğu köşesinde bulunan kırmızımsı, esmer, parlak bir taştır. İbrahim ve İsmail (a.s.) tarafından Kâbe inşa edilirken bu güzel taş Ebû Kubeys dağından getirilip Kâbe'nin doğu köşesine, tavafa başlangıç işareti olarak konulmuştur. Hacda veya umrede kâbenin etrafında dönmeye yani tavaf etmeye başlarken, her dönüşte bu taşı selamlar hacılar. 2- Siyah taş demektir. Kâ'be'nin doğu köşesinde bulunan 18-19 cm kuturunda kırmızımsı, siyah ve parlak bir taştır. İbrâhim ve İsmail (a.s) tarafından Kâ'be inşa edilirken Ebû Kubeys dağından getirilmiştir. Kâ'be'nin doğu köşesine, tavafa başlangıç işareti olarak konulmuştur.

    Tekbîr ve Tesbîh: Tekbir, "Allâhuekber", Tesbih de, "Sübhânallâh" demektir.

    Muhammed-ül Emin: Hz. Muhammed (s.a.v)'in peygamber olmadan önce çevresindekiler tarafından sevilmesi ve güvenilmesinden dolayı verilen isim. Muhammed-ül Emin: Güvenilir Muhammed

    Dilenmek: Kendisini acındırarak bir kimseden sadaka veya bir şey istemek.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü