Eğitim Sitesi

Nakil Fazlası Enerji Nedir? Nakil Fazlası Enerji Hakkında Kısaca Bilgi

Nakil Fazlası Enerji Terimi Hakkında Bilgiler

Elektrik Terimi Olarak Nakil Fazlası Enerji:

Sözleşmelerle düzenlenen esaslar çerçevesinde nakil edilen nokta ile alınan noktalardaki ölçümlerden Hattın kayıpları düşüldükten sonra kalan enerjinin ilk nakil noktasındaki şebekeye satış sözleşmesi ile satılabilir olan enerjidir. Nakledilemeyen, Nakil artığı enerjide denilebilir. Bu sözleşmelerle (Kayıpların KW. Başına düşen miktarının) belirlenmesi yasalara tabidir.

 

    Benzer Elektrik Terimleri

    Jeotermal Santral: Jeotermal enerjiyi elektrik enerjisine dönüştüren sistemdir.

    Puant Tarifesi: Çift terimli tarifeden elektrik alan ve sözleşme gücü 700kw'ın üstünde olan her sanayi abonesinin uyması gereken bir tarife sistemi olup, bu sistemde 06.00-17.00 saatleri arasında normal tarife, 17.00-22.00 saatleri arasında yüksek tarife, 22.00-06.00 saatleri arasında en düşük tarife uygulanır. Bu tarife, sistemde daha fazla kapasiteye ihtiyaç duyulduğu ve yüksek işletme maliyetlerinin oluştuğu puant saatlerinde enerji alımını kısıtlar mahiyette ve düşük maliyetli üretim yapılan saatlerde ise enerji kullanımını teşvik ederek yük denetimini sağlar.

    Jeotermal Enerji: Yerkabuğu içindeki mağma, pluton, radyoaktif elementlerin doğal parçalanmasından ileri yüksek sıcaklıkların yerkabuğu derinliklerinden ısı akımları ile yavaş yavaş yeryüzüne çıkmasıdır.

    Şebeke Kayıpları: Elektrik enerjisinin iletimi ve dağıtımı sürecinde şebekede oluşan elektrik enerjisi kayıplarıdır. Transformatörlerdeki kayıplar iletim ve dağıtım kayıpları kapsamında değerlendirilir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektrik Terimleri Sözlüğü