Eğitim Sitesi

Naif Resim Nedir? Naif Resim Hakkında Kısaca Bilgi

Naif Resim Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Naif Resim:

Herhangi bir mesleki eğitim görmemiş ressamlarca üretilen ve çocuksu bir betimleme anlayışını yansıtan resim sanatı ürünleri. Naif resim perspektifin kuralların yadsıyışı ve çocuksu anlatımı dışında genel üslup özellikleri göstermez. Naif ressamlarca geliştirilen teknik ve üsluplar, hemen daima kişisel niteliktedir. Bunlarda çoğu kez büyük bir ayrıntı zenginliği gözlemlenir. Dış gerçekliği akademikleşmiş yanılsama teknikleriyle değil de, adeta "masum bir gözle" algılayıp betimlemeleri açısından sanatsal değer taşırlar. 19. yüzyılın ikinci yarısında beliren Naif Resim' in en tanınmış ustaları H. Rousseau ve G. Moses'dir. (Naive Painting)

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Espas: 1- Uzam. Bir resimde nesneler, formlar ve biçimler arasındaki boşluk, mesafe, ara. 2- Boşluktaki nesnelerin, formların ve biçimlerin birbirlerine göre ön-arka plan ilişkisi.2-Resimde derinlik etkisi, mekan.

    Tasarım: İnsanın merkezi sinir sistemi yoluyla nesnel gerçekliği düşünsel olarak yansıtılmasının bir biçimi. Dizayn. İşlevi olan objelerin tasarlanmış, uygulanabilir biçimleri.

    Kubbe Kasnağı: Bir kubbeyi taşıyan daire, kare ya da çokgen planlı kaidedir. Buna kubbe bileziği ya da tambur da denir.

    Eser: Emek sonucu ortaya konan ürün, yapıt.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü