Eğitim Sitesi

Nahiye Nedir? Nahiye Hakkında Kısaca Bilgi

Nahiye Terimi Hakkında Bilgiler

Tarih Terimi Olarak Nahiye:

Bucak. Köyden büyük, ilçeden küçük idarî birim.

 

Hukuk Terimi Olarak Nahiye:

bucak; bölge; kenar; kısım; çevre

 

Osmanlı Türkçesi Terimi Olarak Nahiye:

Bucak, Mülki Yerleşme birimi.

 

İnkılâp Tarihi ve Atatürkçülük Terimi Olarak Nahiye:

Bucak.

 

    Benzer Tarih Terimleri

    İttihat: Birleşme, birlik kurma, bir olma. (İttihat ve Terakki: Birlik ve Kalkınma).

    Meclis-İ Mebusan: Osmanlı Devleti'nde yasama görevini yürüten ve iki meclisten oluşan parlamentodur. Bu parla-mentonun varlığı Osmanlı Devlet yapısına meşruti bir özellik kazandırmıştır.

    Hilat: 1- Çoğu ipekten yapılan, bir çeşit uzun, süslü üst giysisi. 2- Padişahların gönül almak, ödüllendirmek için birine giydirdikleri değerli kumaş veya kürkten yapılmış giysi, kaftan.

    Mecusilik (Zerdüştlük): 1. Zerdüşt dini inananları. Ateşe tapan insanlardır. Timsah ve İnek gibi hayvanları kutsal sayarlar. Su ve toprağa saygı duyarlar. Bu nedenle ölülerini gömmezler. Onları kuleler üzerine koyarak yırtıcı kuşlara yem yaparlar. İnançlarına göre ölümden sonra ruh özgürlüğüne kavuşur. 2. Mecusilik, mecus dinine ait inanç ve akidelere dayalı tutum ve davranışların bütünü; temel akideleri ateşe (ışık) tapmak olan Zerdüştilik, Mithrailik, Zurvailik, Manilik ve Mazdekilik gibi çeşitli fırka ve mezheplerin ortak adı. Mecusiler, ateşe tapan, nur ile karanlığı iki hayır ve şer kaynağı olarak kabul eden topluluk.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tarih Terimleri Sözlüğü