Eğitim Sitesi

Nafile Tavaf Nedir? Nafile Tavaf Hakkında Kısaca Bilgi

Nafile Tavaf Terimi Hakkında Bilgiler

Hac ve Umre Terimi Olarak Nafile Tavaf:

Umre tavafını ve sa'y'ını yapıp ihramdan çıktıktan sonra Mekke'de geçirilen zaman içinde ihramsız yapılan ve tavaf namazı kılınarak tamamlanan bir ibadettir.

 

    Benzer Hac ve Umre Terimleri

    Mültezem Kapısı: Kâbe'nin giriş kapısına verilen isimdir. Hacer-i Esved köşesi ile kapının olduğu yer arasına da "Mültezem" denmektedir.

    Mescid-i Nemîre: Mekke'de Arafat bölgesinin kuzey-batı tarafında Müzdelife istikametinde Urene vadisi sınırları içinde bulunan mescidîn adıdır. Hacda arefe günü arefe hutbesi bu mescitte okunur.

    Harem Bölgesi: Mekke ve etrafına yayılan, Allah (c.c.) tarafından Harem Bölgesi olarak tanımlanan, sınırları Hz. Muhammed (s.a.v.) tarafından işaret olunan, bitki ve canlıları koruma altına alınan geniş alandır. Mekke etrafında, bitkileri koparılmamak ve hayvanları avlanmamak üzere sınırları belirlenmiş bölgeye denir.

    Rükn: Sözlükte köşe ve bir şeyin aslı anlamına gelen rükn, bir hac terimi olarak hac ve umre ibadetini meydana getiren ve yapılmaması,umre veya haccı geçersiz kılan temel menasik demektir.Ayrıca Kâ'be'nin köşelerine de rükün denir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Hac ve Umre Terimleri Sözlüğü