Eğitim Sitesi

Müze Nedir? Müze Hakkında Kısaca Bilgi

Müze Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Müze:

Sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapı.

 

Sanat Terimi Olarak Müze:

1- Sanat ve bilim eserlerinin saklandığı, halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapı.

2- Sanat ve bilim eserlerinin görülüp yararlanılması için sergilenen yer.

 

İnşaat Terimi Olarak Müze:

Sanat ve bilim yapıtlarının veya sanat ve bilime yarar şeylerin görülüp yararlanılması için bulundurulduğu yer.

 

Görsel Sanatlar | Resim Terimi Olarak Müze:

Sanat ve bilim eserlerinin veya sanat ve bilime yarayan nesnelerin saklandığı, halka gösterilmek için sergilendiği yer veya yapı.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Kıbrıs'ın Fethi (1571): Kıbrıs kuşatması yaklaşık bir yıl sürmüştür. Bu süre içinde Osmanlı ülkesinden Kıbrıs'a herhangi bir ürünün satılması yasaklanmıştır. Bu yolla Kıbrıs'ın temel ihtiyaçlarını karşılamakta güçlük içine düşerek direncinin kırılması ve teslim olması amaçlanmıştır. Sonuçları : 1- Doğu Akdeniz'in güvenliği sağlanmıştır. 2- Adanın alınması İnebahtı deniz savaşına yol açmıştır.

    TRT (Türkiye Radyo Televizyon Kurumu): Türkiye'de halkı bilgilendirmek, gündemi takip etmelerine yardımcı olmak, halkı eğlendirmek, neşeli zaman geçirtmek için kurulan kurumlardan biridir. TRT'nin çalışmalarına başladığı ilk kitle iletişim aracı radyo'dur. TRT programları, Türkçe'yi doğru ve etkili kullanma konusunda örnek olmaktadır. 6 Mayıs 1927 yurdumuzda ilk radyo yayınları başladı. 18 Ocak 1937'de Atatürk'ün emri ile Ankara radyosu yayınına başladı. 1 MAYIS 1964 TRT kuruldu. İlk genel müdürü Ayhan ÖZTRAK oldu. 31 Ocak 1968'de TRT Ankara televizyonu deneme yayınlarına başladı. 1 Temmuz 1984'te TRT televizyonu programlarının tümü renkli ve stereo olarak yapılmaya başladı.

    Uygarlık: Bir ülkenin, bir toplumun, maddi ve manevi varlıklarının, fikir, sanat çalışmalarıyla ilgili niteliklerinin tümü, medeniyet. Uygarlık veya medeniyet, bir ülke veya toplumun, maddi ve manevi varlıklarının, düşünce, sanat, bilim, teknoloji ürünlerinin tamamını ifade eder. Uygar kelimesi, yerleşik hayata ilk geçen Türk kavimi olan Uygurlardan gelmektedir.

    Vatandaş: Yurttaş.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü