Eğitim Sitesi

Müzdelife Nedir? Müzdelife Hakkında Kısaca Bilgi

Müzdelife Terimi Hakkında Bilgiler

Hac ve Umre Terimi Olarak Müzdelife:

Arafat ile Minâ arasında kalan, Adem aleyhisselamla Havva validemizin yeryüzünde ilk buluştukları yer. Haccın vaciplerinden müzdelife vakfesi burada yapılır.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Müzdelife:

İleri geçmek ve yaklaşmak anlamındaki "izdilâf" kökünden türeyen "Müzdelife", Arafat ile Mina arasında Harem sınırları içinde bir bölgenin adıdır.
Mina ile Müzdelife arasında "Muhassır Vadisi", Müzdelife sınırları içerisinde Kuzeh dağı üzerinde "Meşar-i Harem" adında bir tepe vardır. Akşam ile yatsı namazı cem edilerek kılındığı için Müzdelife bölgesine "cem" ismi de verilmiştir.

 

    Benzer Hac ve Umre Terimleri

    Hac: Sözlükte; saygı duyulan büyük ve önemli bir şeye yönelmek,ziyaret etmek, bir yere gidip gelmek, delil getirmek suretiyle ile galip gelmek anlamlarına gelen "hac" kelimesi bir fıkıh terimi olarak; belirlenmiş zaman içinde Kâ'be, Arafat, Müzdelife ve Mina'da belli dînî görevleri yerine getirmek suretiyle yapılan ibadet demektir.

    Hücre-i Saadet: Medine-i münevverede Peygamber efendimizin kabr-i şerifi. (Burada Hazret-i Ebu Bekir ve Hazret-i Ömer de medfundur.)

    Fevat: Arafat vakvesine belirli zamanda yetişememek, vakfenin vaktini kaçırmak demektir.

    Altınoluk (Mizâb): Kâbe'nin damında biriken yağmur sularının dışarıya akmasını sağlamak amacıyla Hatîm'in bulunduğu taraftaki duvarın üstüne yerleştirilen altından yapılmış oluktur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Hac ve Umre Terimleri Sözlüğü