Eğitim Sitesi

Müteselsil Nedir? Müteselsil Hakkında Kısaca Bilgi

Müteselsil Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Müteselsil:

Takip eden, zincirleme. Zincirleme olarak ardarda sorumluluk. Alacaklının alacağını borçlulardan dilediğine başvurarak isteyebilme hakkı.

 

Hukuk Terimi Olarak Müteselsil:

Birbirini izleyen, zincirleme, dayanışmalı, ardı ardına.

 

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Müteselsil:

Birbirini izleyen, zincirleme anlamında kullanılır.

 

Yazma Eser (Hat-Tezhip-Ebru-Cilt-Minyatür) Terimi Olarak Müteselsil:

Huruf-ı müteselsil ile ilgili bilgilere bakınız.

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Mahalli Yönetim: Bkz: Yerel Yönetim.

    Avrupa Kentsel Şartı: Avrupa'yı kapsayan; halk ve yerel yönetimlere yönelik olan bu konsept, yerleşimlerdeki yaşamın daha da iyileştirilmesini amaçlayan ve dört temel konuya ağırlık veren bir metin. Bu dört temel konu ise şunlardır: Fiziki kentsel çevrenin iyileştirilmesi; Mevcut konut stokunun iyileştirilmesi; Yerleşmelerde sosyal ve kültürel olanakların yaratılması; Toplumsal kalkınma ve halk katılımının özendirilmesi;

    Kadro: Kadro, "bir görevin (işin) yürütülmesi için gereken, bir cinsten şeylerin topu" anlamını ifade etmektedir. Kadro sözcüğü bazı kez, bir işin yürütülmesinde bir cinsten kişilerin toplamı anlamında da kullanılmakta. Kadroyu, bir örgütte benzer nitelikteki ödevlerden oluşan bir görevin yürütülmesine olanak veren saymaca (itibari) bir yapı ile tanımlamak mümkündür. Kamu hizmetlerinin yürütülmesini sağlamak üzere memurun atandığı, belirli ödev, hak, yetki ve sorumlulukla donatılmış görev mevkii.

    Federasyon: Aynı iş kolunda ve o iş kolu ile ilgili işkollarında mevcut sendikalardan en az ikisinin bir araya gelmeleri suretiyle kurulan üst kuruluşlar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü