Eğitim Sitesi

Müşteri Çamaşırhanesi Nedir? Müşteri Çamaşırhanesi Hakkında Kısaca Bilgi

Müşteri Çamaşırhanesi Terimi Hakkında Bilgiler

Turizm ve Otelcilik Terimi Olarak Müşteri Çamaşırhanesi:

Turizm sektöründe, konaklama tesislerinde müşteri çamaşırlarının yıkandığı bölüm.

 

    Benzer Turizm ve Otelcilik Terimleri

    Sahibi Tarafından Alınmayan Eşya: Yasalara göre saptanan sürenin bitiminde, yolcunun almadığı eşyasının saklamaya alındığı yer.

    Turizm Arz Esnekliği: Turizmde arz esnekliği kavramı arzın fiyat değişmeleri karşısındaki duyarlılığını açıklamak için kullanılmakadır. Başka bir ifadeyle fiyatlar arttıkça arzın kısa sürede bu artışa uyum sağlayıp sağlayamaması anlamına gelmektedir. Örneğin mikro boyutta yeni odaların yapımı, restorana ek masalar sağlanmaı, makro boyutta ise bir turizm bölgesindeki yatak kapasitesinin artırılması gibi. Öte yandan turizm sektöründe bazı arz kaynakları vardır ki bunların azaltılıp çoğaltılması hiçbir zaman mümkün olmayacaktır.

    Sign Board: Otelde günün function'larini, yerlerini, saatlerini gösteren tablo.

    Turizm Alanı: Turizm alanı güçlü çekim unsurlarına, ulaşım olanaklarına, turistik donanıma sahip olan, bu nedenle turistik sayahatlarin hedefi olan, gelirleri çoğunlukla turizm faaliyetlerinden kaynaklanan yerlerdir. Öte yandan Turizm Teşvik Kanunu'nda turizm alanı, "Turizm bölgeleri içinde öncelikle geliştirilmesi öngörülen, mevkii ve sınırları Turizm Bakanlığı'nın önerisi, Bakanlar Kurulu kararı ile tespit ve ilan edilen doğal veya sosyo-kültürel değerlerin yoğunlaştığı alanlardır." şeklinde ifade edilmiştir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Turizm ve Otelcilik Terimleri Sözlüğü