Eğitim Sitesi

Müşterek Mülkiyet Nedir? Müşterek Mülkiyet Hakkında Kısaca Bilgi

Müşterek Mülkiyet Terimi Hakkında Bilgiler

Emlak ve Gayrimenkul Terimi Olarak Müşterek Mülkiyet:

Birden çok kimsenin bir taşınmaz mala hisseli olarak sahip olmalarına müşterek mülkiyet denir. Müşterek mülkiyette, tapu kütüğünde her bir hissedarın hissesi isminin karşısında 1/3, 2/5 gibi gösterilir. Bkz. Paylı mülkiyet.

 

Hukuk Terimi Olarak Müşterek Mülkiyet:

Birden çok kişinin, kanun veya hukuki işlem nedeniyle, bir mala, fiilen bölüşmedikleri belirli paylar oranında malik olmaları

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Müşterek Mülkiyet:

Birden çok kişinin, kanun veya hukuki işlem nedeniyle, bir mala, fiilen bölüşmedikleri belirli paylar oranında malik olmaları.

 

    Benzer Emlak ve Gayrimenkul Terimleri

    Oturma Hakkı: Bir evin tamamında veya bir kısmında oturmak, ikamet etmek hakkıdır.

    Merhun: Rehnedilen mal.

    Tebligat: Yazılı bildirim, duyuru. Bir işlemin sonucunun ilgililere duyurma yollarından biri. Sözlü bildirime tevhim, yazılı bildirime tebliğ denir. Tebliğ gazete yolu ile yapılıyorsa buna ilanen tebliğ denir. Adresi bilinemeyenlere tebligat ilanen yapılır.

    Teferruat: Eklenti. Asıl şey malikinin anlaşılabilen arzusuna veya yerel adetlere göre, işletilmesi, korunması veya yarar sağlanması için asıl şeye sürekli olarak özgülenen ve kullanılmasında birleştirme, takma veya başka bir biçimde asıl şeye bağlı kılınan taşınır maldır (MK.686). Örneğin, bisikletin pompası, atın semeri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Emlak ve Gayrimenkul Terimleri Sözlüğü