Eğitim Sitesi

Münfesih Nedir? Münfesih Hakkında Kısaca Bilgi

Münfesih Terimi Hakkında Bilgiler

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Münfesih:

Dağılan, hükümsüz olan.

 

Hukuk Terimi Olarak Münfesih:

infisah etmiş; bozulmuş; dağılmış

 

    Benzer Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri

    Mülkiyet Hakkı: Kişinin bir şey üzerinde sahipliğinden kaynaklanan haktır. Medeni Kanunun M. 683-703. maddeleri arasında düzenlenmiştir. Bir şeye malik olan kimse, hukuk düzeninin sınırları içinde, o şey üzerinde dilediği gibi kullanma, yararlanma ve tasarrufta bulunma yetkisine sahiptir. Malik, malını haksız olarak elinde bulunduran kimseye karşı istihkak davası açabileceği gibi, her türlü haksız el atmanın önlenmesini de dava edebilir.

    Emekli (Tekaüt): Yaşlılıktan — malullükten dolayı veya emekli olma şartlarını yerine getirip emekliliğe ayrılmış kişi.

    Plaj / Havuz: Deniz, göl veya nehir kıyısında veya yüzme havuzu şeklinde, dinlenme veya eğlence amaçlı olarak içinde soyunma, giyinme ve duş alma imkanı bulunan yerler.

    Belediye: 1) Belediye kelimesi, köken itibarı ile Arapça olup, bir insan topluluğunun yerleşme niyeti ile oturduğu yer anlamına gelen "Beled" kelimesinden türemiştir. Sözcük esas itibarı ile beldeye ilişkin kuruluş veya yönetim anlamına gelmektedir. 2) 5393 sayılı Belediye Kanunu'na göre; "Belde sakinlerinin mahallî müşterek nitelikteki ihtiyaçlarını karşılamak üzere kurulan ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan, idarî ve malî özerkliğe sahip kamu tüzel kişisi".

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimleri Sözlüğü