Eğitim Sitesi

Mümin Nedir? Mümin Hakkında Kısaca Bilgi

Mümin Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Mümin:

1. İnanan, inançlı, imanlı, mutekit.

2. Müslüman.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Mümin:

Allah’ın varlığını, birliğini ve Hz. Peygamber’in Allah Teâlâ’dan getirdiği kesin hüküm ve bilgileri kalp ile tasdik eden, tereddütsüz kabullenip teslim olan kimse. İnanan, iman eden, gönülden bağlanan, güven veren, güvene kavuşturan kimse. Allah katından peygamberleri aracılığı ile gelen her şeyi, tereddütsüz olarak doğrulayan ve kabul eden kişi,

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Nebî (Resûl): Allah'tan vahiy yoluyla aldığı emir ve yasakları insanlara ulaştırmakla görevli olan seçkin insandır. Kendisine kitap indirilmemiş peygamber.

    Mevzu Hadis: Peygamber Efendimiz(s.a.v.)!in ağzındanmış gibi uydurulan gerçek olmayan sözlerdir.

    Farz: 1. Allah'ın Kur'an-ı Kerim'de ve Peygamber Efendimizin hadislerinde kesin olarak yapılmasını emrettiği işlere farz denir. Yapılması din yönünden kesin şekilde gerekli olan herhangi bir görevdir. Farz-ı Ayn ve Farz-ı Kifaye diye ikiye ayrılır. 2. İslam dininde, özür olmadıkça yapılması zorunlu, yapılmaması günah sayılan ibadet. Farzların yapılmasında büyük sevaplar vardır. Özürsüz olarak yapılmamaları, Allah'ın azabını gerektirir. 3. Dinde yapılması kesinlikle istenilen terki de kesinikle yasaklanan işlerdir. Farzı yerine getiren sevap kazanır, terkeden ise günahkar olur. Farzı inkar eden kimse ise dinden çıkar. Namaz, oruç, zekat, ana-babaya itaat... Gibi 4. İslâm dînince,yapılması kesin yasak olduğu Kur'an'daki ayetlerle sabit olunan hal ve davranışlardır.Bunlardan bazıları; Hırsızlık, Bir insanı öldürmek,Alkol kullanmak,Kişinin, geçimini faiz ve kazancı nereden geldiği belli olmayan haram lokmalardan temin etmemesi, Zina,Gıybet (dedikodu)vs. yasaklardan kaçınması, Allah'ın emrettiği ölçülerde tesettüre sadık kalması, Namaz kılması, Ramazan orucunu tutması, Zekât'ını vermesi vb. emirlere FARZ denir.

    Âcizlik: Beceriksizlik, güçsüzlük.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü