Eğitim Sitesi

Multiples Nedir? Multiples Hakkında Kısaca Bilgi

Multiples Terimi Hakkında Bilgiler

Sanat Terimi Olarak Multiples:

Çoğaltılmış nesneler; 20. yüzyılın ortalarına değin, yalnızca döküm heykellerle grafik sanatları ürünlerinde sınırlı olarak uygulanan Çoğaltma yöntemi. bu tarihten sonrada başka sanat ürünleri içinde kullanılmıştır.

 

    Benzer Sanat Terimleri

    Akant: Yabani enginar yaprağı biçimindeki süsleme elemanı.

    Minyatür: 1- Latince miniare (kırmızı ile boyama)'den kaynaklanan İtalyanca miniaturedan Fransızca'ya, oradan da Türkçe'ye girmiştir. Osmanlıca'da minyatüre 'Nakış', ustasına da 'Nakkaş' denir. Minyatür, geniş anlamıyla el yazmalarına metni aydınlatmak amacıyla yerleştirilen açıklayıcı resimlerdir. 2- Çoğunlukla eski el yazma kitaplarda bulunan küçük, renkli resim sanatı tekniği. 3- Ortaçağ Avrupa'sında el yazması kitapların bölüm başlarındaki ilk harfler minium denilen maden kırmızısı (sülüğen) ile boyanıp süslenirdi. Daha sonraları kitapları süslemek için yapılan resimlere de bu ad verilmiştir.

    Romantik Akım: Hayal ve aşırı duyguya önem veren sanat akımı.

    Eyvan: 1. Üç tarafı ve üstü kapalı, bir tarafı bütün genişliği ile bir avluya ya da diğer bir mekâna açılan yapı birimi. 2. Üç yönden kapalı, bir yönden dışa açılan ve tonozla örtülü mimari mekân.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sanat Terimleri Sözlüğü