Mucize Terimi Hakkında Bilgiler
Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Mucize:
1. Peygamberlerin kendilerine inanmayan insanlara peygamberliklerini ispat etmek amacıyla Allah’ın iznine bağlı olarak gösterdikleri olağanüstü olaylar, hâller, tansık.
2. İnsanları hayran bırakan, tabiatüstü sayılan olay.
Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Mucize:
Peygamberlerin, peygamber olduklarını ispat için Allah'ın izni ile gösterdikleri hiçbir insanın benzerini yapamayacağı harikulade hallerdir. İnsanları hayran bırakan, tabiatüstü sayılan olay.
Genel Türkçe Terimi Olarak Mucize:
1- İnsanları hayran bırakan, tabiatüstü sayılan olay.
2- İnsan aklının almayacağı olay. Peygamberlerin peygamberliklerini ispatlamak için gösterdikleri, Allah tarafından verilen olağanüstü hâller.
Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Mûcize:
1. Peygamberlerin kendilerine inanmayan insanlara peygamberliklerini ispat etmek amacıyla Allah'ın iznine bağlı olarak gösterdikleri olağanüstü olaylar, haller, tansık.
2. İnsanları hayran bırakan, tabiatüstü sayılan olay.
3. İnsan aklının alamayacağı olay.
Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri:
Pençik Sistemi: Kapıkulu (merkez ordusu) askerleri padişah I. Murat zamanında oluşturuldu. O zaman İslam hukukuna göre savaş esirlerinin beşte biri hükümdara ayrılırd
Tımarlı Sipahiler: Osmanlı ordusunun en önemli atlı kuvvetleri idi. Dirlik sahiplerinin beslemek zorunda oldukları atlı askerlerdir (bu askerlere "cebelü" adı verilirdi)
Kroki: 1. Modelin başlıca özelliklerini yansıtacak biçimde hazırlanan taslaklardır.
2. Sadece kuşbakışı görünüşü ile bir düzlem üzerine aktarılan ölçeksiz
Kutsal: Tapınılacak ya da yolunda can verilecek derecede sevilen.
Etnoloji: İnsanların milletlere ayrılışını; bunların nereden çıktığını, oluşumunu, yeryüzüne yayılışını, aralarındaki niteliklerini inceleyip karşılaştıran ve s
Tutanak: 1. Meclis, kurul, mahkeme vb. yerlerde söylenen sözlerin olduğu gibi yazıya geçirilmesi.
2. Belgelenmesi gereken bir durumu tespit edenler tarafınd
Katılımcı eylem araştırması: Hakkında araştırma yapılan deneklere araştırmanın amacı ve prosedürünün kontrolünü vermeyi savunan sosyal araştırma yaklaşımı.
Çırak: Zanaat öğrenmek için bir ustanın yanında çalışan kimse.