Eğitim Sitesi

Mucize Nedir? Mucize Hakkında Kısaca Bilgi

Mucize Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Mucize:

1. Peygamberlerin kendilerine inanmayan insanlara peygamberliklerini ispat etmek amacıyla Allah’ın iznine bağlı olarak gösterdikleri olağanüstü olaylar, hâller, tansık.

2. İnsanları hayran bırakan, tabiatüstü sayılan olay.

 

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Mucize:

Peygamberlerin, peygamber olduklarını ispat için Allah'ın izni ile gösterdikleri hiçbir insanın benzerini yapamayacağı harikulade hallerdir. İnsanları hayran bırakan, tabiatüstü sayılan olay.

 

Genel Türkçe Terimi Olarak Mucize:

1- İnsanları hayran bırakan, tabiatüstü sayılan olay.

2- İnsan aklının almayacağı olay. Peygamberlerin peygamberliklerini ispatlamak için gösterdikleri, Allah tarafından verilen olağanüstü hâller.

 

Kur’an-ı Kerim Terimi Olarak Mûcize:

1. Peygamberlerin kendilerine inanmayan insanlara peygamberliklerini ispat etmek amacıyla Allah'ın iznine bağlı olarak gösterdikleri olağanüstü olaylar, haller, tansık.

2. İnsanları hayran bırakan, tabiatüstü sayılan olay.

3. İnsan aklının alamayacağı olay.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Azaplar: Ordunun önünde yer alarak ilk hücumu karşılayan askerlerdir. Türklerden oluşmaktadır.

    Niteliksel görüşme: Görüşme yapılan kişiyle görüşme yapan kişi arasında görüşmecinin genel planı olması, ancak hangi soruların hangi sırada ve hangi sözcükler kullanılarak sorulacağının belirlenmediği görüşme biçimi.

    Preveze Deniz Savaşı (1538): Haçlı donanması ile Osmanlı donanması arasında yapılmıştır. Savaş sonunda Osmanlı Devleti'nin Akdeniz'de egemenliği güçlenmiştir.

    Kaşif: Var olan ancak bilinmeyen bir şeyi bulan, ortaya çıkaran, keşfeden kimsedir. Daha çok coğrafi keşifleri yapan kişiler için kullanılmaktadır. Eş anlamlısı 'bulucu' dur.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü