Eğitim Sitesi

MPEG-2 Nedir? MPEG-2 Hakkında Kısaca Bilgi

MPEG-2 Terimi Hakkında Bilgiler

Uydu Terimi Olarak MPEG-2:

Dijital TV teknolojisindeki gelişmeler daha karmaşık bir standart oluşumuna yol açmıştır. MPEG-2 olarak tanımlanan bu standart, 2 - 15 Mbps veri oranlarını kullanarak yerel standart kalitesinden HDTV kalitesine kadar her kalitede yayın standardını tanımlayan esnek bir yapıya sahiptir. MPEG-2 standardında çalışan bir decoder, MPEG-1 standartlı yayınları çözebildiği gibi CCITT H216 standardı olan video telefon yapısında olan sinyali alıp işleyebilir. Bu özelliğe sistemin önceki sistemi destekleme özelliği anlamına gelen “backward compatible” denilmektedir. Standartlar kodlama aralığı ile sıkıştırma tekniklerinden oluştuğu için, zamana (gelecekti gelişmelere) karşı kullanırlığını yitirmemesi için geliştirilen sistemlerin önceki standartları da içererek bir önceki sistemi çöplüğe atması önlenir.

 

    Benzer Uydu Terimleri

    Nagravision: TV şifreleme sistemi olup, Nagravision (Syster) Avrupada Teleclub ve Premiere in (Analog programları için) kullandıkları, Digital versiyonu da olan (Türk Star Digital, Multicanal) bir paralı tv şifreleme sistemidir.

    Value Added Service Provider: Uydu haberleşmesinde uhdesindeki bir kapasiteyi üçüncü taraflara lease yapan şirketler için kullanılır.

    End of Life satellite (EOL): Haberleşme uydusunun faaliyet ömrü.

    Scrambling: TV yayınlarının izinsiz kişilerce alınmaması için şifreli olarak karıştırılması.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uydu Terimleri Sözlüğü