Eğitim Sitesi

Monohibrit Çaprazlama Nedir? Monohibrit Çaprazlama Hakkında Kısaca Bilgi

Monohibrit Çaprazlama Terimi Hakkında Bilgiler

Biyoloji Terimi Olarak Monohibrit Çaprazlama:

Ebeveynlerin sadece söz konusu tek bir tane lokusun alellerinin farklı olması göz önüne alınarak yapılan çaprazlama.

 

    Benzer Biyoloji Terimleri

    Menstruasyon: Eğer hamile değilse dişinin üretken olduğu periyotta genellikle, yaklaşık olarak 4 hafta ara ile tekrarlanan fizyolojik uterus kanaması.

    Leğen (kalça) Kemikleri: Kalça kemikleri karın boşluğundaki iç organları bir leğen gibi tuttuğundan, bunlara leğen kemikleri de denir.

    Metabolizma: 1. Canlı organizmanın hücreleri içinde meydana gelen ve enzimlerle kontrol edilen olayların hepsi. Metabolizma ile enerji üretimi ve madde yapımı gerçekleştirilir. ATP üretimi ve protein sentezi iki önemli metabolik reaksiyondur. 2. Bir organizmada meydana gelen kimyasal reaksiyonların tümü ya da bu reaksiyonların bir bölümü (solunum metabolizması gibi). 3. Canlı organizmada veya canlı hücrede meydana gelen yapıcı ve yıkıcı nitelikteki kimyasal olayların tümü. 4. Organizmadaki yapım ve yıkım tepkimelerinin tümü metabolizma olarak adlandırılır.

    Biyoyakıt: Biyokütle ve biyolojik olarak parçalanabilir özellikteki atık organik maddeler gibi kaynaklardan elde edilen katı, sıvı ya da gaz haldeki yakıt türü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Biyoloji Terimleri Sözlüğü