Eğitim Sitesi

Monitör Nedir? Monitör Hakkında Kısaca Bilgi

Monitör Terimi Hakkında Bilgiler

Sunuculuk-Televizyonculuk Terimi Olarak Monitör:

Üretilen ses ve/veya görüntü sinyalini, görmek veya işitmek amacıyla kullanılan elektronik veya elektro-mekanik cihaz.

 

Bilgisayar Terimi Olarak Monitör:

Geniş bir topluluğa hitap etmeyecek prezantasyonları kendi toplantı odanızdaki bir bilgisayarın monitöründen yapabilirsiniz. Özel prezantasyonlar bu yolla çok daha ayrıntılı ve etkileyici bir şekilde gerçekleştirilebilir. Yapılan tasarım bilgisayara yükleneceğinden prezantasyon defalarca masrafsız bir şekilde gerçekleştirilebilir.

 

    Benzer Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri

    Telif Hakkı: Yasalarla belirli kişilere verilmiş, herhangi bir bilgi veya düşünce ürününün kullanılması ve yayılması ile ilgili haklar.

    Set: 1. Sinema ya da televizyon filmi, dizi, reklam vb. gösterim şekillerinin gerçekleştiği gerçek ya da kurmaca alan. 2. Program çekimi için gerekli olan teknik donanım ile görsel ve sanatsal unsurlar.

    Sayısal Yayın: Sayısal kodlama ve modülasyon tekniği kullanılarak kablo, uydu, karasal ve benzeri ortamlardan yapılan yayın hizmeti.

    VTR (Video Tape Recorder ): 1. Video Kayıt Cihazı. Üzerindeki panellerle, amatör kullanıcıların kullandıkları video sistemlerinde bulunmayan görüntü kareleri (Frame) üzerinde kullanıcının rahat bir şekilde çalışmasına imkân tanıyan elektronik kayıt ve okuma cihazı. 2. VTR terimi ülkemizde ayrıca şu anlamda da kullanılmaktadır. "Program sırasında, program aralarda girmek için hazırlanmış, önceden çekilmiş ve kurgulanmış kısa röportaj veya görüntüler"

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sunuculuk-Televizyonculuk Terimleri Sözlüğü