Eğitim Sitesi

Moher Nedir? Moher Hakkında Kısaca Bilgi

Moher Terimi Hakkında Bilgiler

Perdecilik Terimi Olarak Moher:

Türk orijinli kelime en iyi yapağı anlamına gelir. Bu çok ince, narin ve parlak hayvan lifi genellikle keçi yünü angoradan yılda iki kez elde edilir. Kullanımı: Perdeler ve sandalyeler.

 

    Benzer Perdecilik Terimleri

    Store Perde: Stor perdenin hatalı yazım ve telaffuzu. Doğrusu stor perde.

    Alkantara (Alcantara): Orijinali Alcantara olan bir markadan dilimize yerleşmiştir. %60 polyester ipliklerden ve %40 poliüretan iplik ile karıştırılarak elde edilen kumaş. Alkantara sağlam yapısı ile öne çıkan bir kumaş çeşidi. Kullanımı: perdeler, duvar kaplamaları, örtüler, kanepe ve koltuklarda.

    Halka: Perde dikişinde kullanılan plastik ve metalden yapılmış aksesuar. Örnek: Katlamalı perdelerin arkalarında taşıyıcı kurdelalara kılavuz olması için kullanılır.

    Hareli: Doğal ipek, koton ve viskos´dan üretilen pırıltılı, hareli kumaş. Hareli kumaş çizgili ve empirme olarak da dokunabilir. Kullanımı: duvar kaplamaları, perdeler ve koltuklar. Nobilis´den Qu-intet. U. Organdı. Koton veya polyester muslin, çok hafif olur ve genellikle çin´de veya Hindistan´da dokunur. Bu koton perde genellikle işlemeli olarak kullanılır. Kullanımı: perdeler, masa örtüleri.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Perdecilik Terimleri Sözlüğü