Eğitim Sitesi

Mobil Radyo Nedir? Mobil Radyo Hakkında Kısaca Bilgi

Mobil Radyo Terimi Hakkında Bilgiler

Teknolojik Ürünler Terimi Olarak Mobil Radyo:

Cep telefonunda bulunan ve çeşitli akan müzik, spor, sohbet vs. radyo kanallarının dinlenmesini sağlayan uydu radyosu veya dijital radyodur.

 

    Benzer Teknolojik Ürünler Terimleri

    EDGE (Enhanced Data Rates for GSM Evolution): GSM Evrimi için Gelişmiş Veri Oranları. GSM faz2+ ağlar için yüksek hızlı veri transferinin yolunu açan bir spesifikasyon. EDGE getirdiği kodlama metodu sayesinde veri transfer hızı 14,400'den 48,000 bit/saniye'ye çıkmıştır.

    Ekstra Durulama Fonksiyonu: Ekstra Durulama (Rinse Plus) fonksiyonu, tüm deterjanın giderilmesini sağlamak için çamaşırlarınızın durulanma süresini uzatır.

    Blu-Ray (Ev Sineması, DVD ve Blu-ray Sürücülerde): Blu-ray teknolojisine ve en yüksek depolama kapasitesi için ileri düzey sıkıştırma teknolojisine dayanan Blu-ray oynatıcılar ve sürücüler, modern HD DVD formatını kullanır. Tüm ana üreticiler ve film stüdyoları Blu-ray'i desteklemektedir.

    Frekans: Bir cep telefonunun Hertz cinsinden ölçülen frekansı, belirli bir zaman aralığında periyodik bir fonksiyonun veya vibrasyonun tekrarlanma sayısıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Teknolojik Ürünler Terimleri Sözlüğü