Eğitim Sitesi

Mobil Nedir? Mobil Hakkında Kısaca Bilgi

Mobil Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Mobil:

Hareketli, taşınabilir.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Tüzük: 1. Yasaların bazı maddelerini ya da hükümlerini açıklamak amacıyla düzenlenen, Danıştay'ın incelenmesinden geçtikten sonra Bakanlar Kurulu Kararnamesi ile yürürlüğe konulan hukuk belgesi. 2. Her hangi bir kurumun ya da örgütün tutacağı yolu ve uygulayacağı yargıları sırasıyla gösteren ayrıntıların tümü.

    Kültür: Bir milletin konuştuğu dil, yaşadığı tarih, düşündüğü gelecek ortaktır. Giysileri, ninnileri, şarkıları, örf adetleri, gelenek görenekleri, halk oyunları vs birbirine benzer. İşte bir milletin birbirine benzeyen bu ortak yönlerine kültür denir. "Talas Savaşı'ndan sonra İslam'ın Türkler arasında yayılması kültürel bir sonuçtur." "Türkçemiz ve tarihimiz kültürümüzün temel unsurlarıdır." "Lale devrinde Türkler tarafından da matbaanın kurulması ve burada doğu eserlerinin basılması kültürel bir gelişmedir."

    Almanak: Yılda bir çıkan ve o yılın olaylarını anlatan kitaplardır.

    Kıta: Etrafı denizlerle ve okyanusla çevrili, çevresindeki adalarların da dahil olduğu büyük kara parçalarıdır. Yerkürenin % 29'u karalarla çevrilidir. Bunun büyük çoğunluğu Kuzey Yarımküre'dedir. Dünyada 7 tane kıta vardır. Bunlar; 1. Asya 2. Afrika 3. Kuzey Amerika 4. Güney Amerika 5. Antarktika 6. Avrupa 7. Okyanusya (Avustralya ve Yeni Zelanda) En büyük kıta Asya kıtasıdır. En küçük kıta Avrupa'dır. Antarktika kıtası tamamen buzullarla kaplı olduğu için tarım faaliyetleri yoktur. Avrupa ve Asya, birlikte Avrasya olarak adlandırılmaktadır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü