Eğitim Sitesi

Mineral Nedir? Mineral Hakkında Kısaca Bilgi

Mineral Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Mineral:

Doğal olarak oluşan, belli bir kimyasal bileşime ve atomik düzene sahip, inorganik maddedir.

Ekonomik değeri olmayan minerallere gang minerali, ekonomik değeri olanlara cevher minerali denir. Cevher minerali içerenler demir, bakır, krom, gümüş, altın, kömür gibi madenlerdir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Mineral:

1. Normal sıcaklıkta doğada katı durumda birtakım maddelerle karışık veya birleşik halde bulunan veya kimyasal yollarla elde edilen inorganik madde.

2. Vücudumuzda düzenleyici olarak görev yapan besin içeriği.

3. Süt ve süt ürünleri gibi besinlerde bulunan, diş ve kemikleri güçlendiren madde.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Mineral:

Normal sıcaklıkta doğada katı durumda birtakım maddelerle karışık veya birleşik olarak bulunan veya kimyasal yollarla elde edilen inorganik madde.

 

Kimya Terimi Olarak Mineral:

1- Anorganik tepkimelerle oluşmuş, belirli bir kimyasal yapısı olan doğal bileşikler.

2- Belirli bir bileşimi olan bazı kendine has kristal şekle ve fiziksel özelliklere sahip doğal inorganik veya fosil organik madde.

 

Beslenme ve Diyet Terimi Olarak Mineral:

En çok iskelette, az olarak da gövde sıvılarında ve yumuşak dokularda bulunan inorganik maddeler. Gövde çalışmasında çeşitli görevleri vardır ve gövdeye besinlerle alınması gerekir.

 

Sağlık-Tıp Terimi Olarak Mineral:

Belirli bir kimyasal bileşimi olan, canlıların yaşamsal faaliyetlerini sürdürmek için dışarıdan almaya gereksinim duydukları inorganik madde.

 

Beden Eğitimi ve Spor Terimi Olarak Mineral:

Normal sıcaklıkta doğada katı durumda birtakım maddelerle karışık veya bileşik olarak bulunan veya kimyasal yollarla elde edilen inorganik madde.

 

Veteriner Hekimliği / Hayvancılık Terimi Olarak Mineral:

1. Temel organik yapıyı oluşturan karbon, hidrojen, oksijen ve azot dışındaki elementler.

2. Yaşam için gerekli olan inorganik yem elementleri.

 

Biyoloji Terimi Olarak Mineral:

Organizmanın genellikle çok az oranda ihtiyaç duyduğu basit inorganik maddelerdir. Çeşitli organik maddelere bağlı olarak bulunabilecekleri gibi tuzlar halinde de bulunabilirler.

✔ Vücuttaki metabolizma faaliyetlerinin normal bir şekilde devam edebilmesi için belirli oranda mineralin alınması gerekir. Bu şekilde düzenleyici olarak görev yapar.
✔ Boşaltım sırasında bir miktar mineral de dışarı atılır. Bu nedenle bir mineralin eksikliği organizmada bazı rahatsızlıkların ortaya çıkmasına neden olur.
✔ Kanın ozmotik basıncını ayarlar.
✔ Vitamin, hormon ve enzim gibi moleküllerin yapısına katılır.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Ara Deniz (İç Deniz): Karaların arasına iyice sokulmuş, okyanuslarla bağlantıları dar, az derin boğazlarla sağlanan deniz. (Örneğin: Karadeniz, Akdeniz, Kızıldeniz, Baltık Denizi)

    Hinterlant (Art Bölge): Bir kenti, kentler dizisini, liman ya da bölgeyi çevreleyen ve onunla yakın ekonomik ve toplumsal etkileşim içinde bulunan bölge.

    Teknoloji: 1- Hizmet ve mal üretim işlerini çabuk, kolay ve kaliteli olarak yapma yöntemi. Bu yöntemle ilgili kullanılan araç ve gereçleri kapsayan bilgi sistemi. 2- Bir sanayi dalı ile ilgili yapım yöntemlerini, kullanılan araç, gereç ve aletleri, bunların kullanım biçimlerini kapsayan uygulama bilgi bütünüdür.

    Medeniyet (Uygarlık): Bir topluluğun hayat tarzı, bilgi seviyesi, sanat gücü, maddi ve manevi sahip olduğu değerler bütünü.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü