Eğitim Sitesi

Mimodram Nedir? Mimodram Hakkında Kısaca Bilgi

Mimodram Terimi Hakkında Bilgiler

Tiyatro Terimi Olarak Mimodram:

Üst düzeyde sanat ve tekniği gösteren sözsüz oyun.

 

    Benzer Tiyatro Terimleri

    Döner Sahne: Daire biçiminde, sahnenin ortasına sıkıca monte edilmiş yada platform olarak yerleştirilebilen, sahne zemininin dönebilen parçası.

    Katharsis: Temizleme. Aristo poesisi kısmi konferans kavramı. Aristo burada trajedinin etki amacı olarak seyircide uyandırılan heyecanın, merhametin ve korkunun “temizliğini” belirlemiştir. Yer her zaman değişik olmuştur.

    En Suite: Kesintisiz seride. Büyük ticari şehir tiyatroları gösteri masraflarını mümkün olduğu kadar düşük tutabilmek için kasa gelirlerini arttırarak prodüktörün yatırımını olabildiğince kısa sürede karşılayabilmek amacıyla seyircinin rağbetinden en iyi biçimde yararlanmak için en suite bir sahnelemeyi oynarlar.En suite oyun planının karşılığı repertuvar oyun planıdır.

    Kara Gülmece: Acı alay,içinde kişiyi düşündürecek ve hüzünlendirecek gülmece.Saçma ve abes mantık içinde,groteski de kullanarak gerçekleri alaylı bir biçimde gösteren gülmece;toplumsal karmaşaya bir tepki olduğu kadar,eleştirilen konuyu abes ve saçma anlamıyla belirtir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Tiyatro Terimleri Sözlüğü