Eğitim Sitesi

Mimar Nedir? Mimar Hakkında Kısaca Bilgi

Mimar Terimi Hakkında Bilgiler

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Mimar:

Yapıların planını yapıp bunların gerçekleşmesini sağlayan kimse.

 

Yapı-Dekorasyon Terimi Olarak Mimar:

Mesleği bina ve mekanları tasarlamak, projelendirmek ve uygulanmasını yönetmek olan kişi.

 

Belediyecilik-Kamu Yönetimi Terimi Olarak Mimar:

Yapıların tasarımını yapıp bunların uygulamasını yöneten sanat ve fen adamı. Mimar, bir yapının gerçekleştirilmesinde bu ekibin iş birliğinin yöneticisi durumu.

 

İnşaat Terimi Olarak Mimar:

Yapıların tasarımını yapıp bunların uygulamasını yöneten sanat ve fen adamı. Mimar bir yapının gerçekleştirilmesinde bu ekibin iş birliğinin yöneticisi durumundadır.

 

    Benzer Sosyal Bilgiler Terimleri

    Kuraklık: 1. Kurak olma durumu, kurak hava, yağışsızlık. 2. Bir bölgede nem miktarının geçici dengesizliğinden kaynaklanan su kıtlığı kuraklık olarak tanımlanabilir. Doğal bir iklim olayı olan kuraklık herhangi bir zamanda ve yerde meydana gelebilir. Genellikle yavaş gelişir ve sıklıkla uzun bir dönemi kapsar. Kurak iklimlerin hüküm sürdüğü yerlerdeki hayvanlar ve bitkiler nem eksikliğinden ve yüksek değişkenlikteki yağıştan dolayı olumsuz etkilenirler.

    Geçim: Geçinme işi, geçinme araçları, geçinme, maişet.

    İnebahtı Deniz Savaşı (1571): Papanın çağrısı ile İspanya ve Venedik gemilerinden oluşan Haçlı donanması ile Osmanlı donanması arasında olmuştur. Osmanlılar yenilmiştir. Not: Osmanlı Devleti'nin Akdeniz'deki hakimiyeti kısa bir süre için sarsılmıştır. Kıbrıs fethinden dönen Osmanlı donanmasını haçlılar inebahtıda yakmıştır, bu olay üzerine Sokullu Mehmet Paşa tarihe geçen şu sözleri söylemiştir: "Biz Kıbrıs'ı almakla sizin kolunuzu kestik, siz İnebahtı'da bizi yenmekle, sakalımızı tıraş ettiniz. Kesilen kolun yerine yenisi gelmez, fakat kesilen sakalın yerine daha gür çıkar".

    Kutup Noktası: Yer yuvarlağının en üst ve an alt noktasına verilen isimdir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Sosyal Bilgiler Terimleri Sözlüğü