Eğitim Sitesi

Mikroekonomi Nedir? Mikroekonomi Hakkında Kısaca Bilgi

Mikroekonomi Terimi Hakkında Bilgiler

Ekonomi, Bankacılık Terimi Olarak Mikroekonomi:

Ekonomik olayları bireysel açıdan ele alan ve çözümleyen ekonomidir. Özellikle tüketicilerin ve firmaların davranış biçimlerini inceleme konusu yapar.

 

    Benzer Ekonomi, Bankacılık Terimleri

    ATM: Kart hamillerinin banka ve kredi kartları ile 7 gün 24 saat bankacılık hizmetlerinden faydalanmalarını sağlayan elektronik cihazlar, yaygın olarak bankamatik olarak adlandırılır.

    İlave Kotasyon: Hisse senetleri Borsa kotunda bulunan bir ortaklığın sermaye artırımı nedeniyle ihraç ettiği yeni hisse senetlerinin kotasyon işlemini ifade eder.

    Euro Bonolar (Eurobonds): Çıkaran ülkenin veya kuruluşun, kendi ulusal para birimi dışındaki bir para birimi üzerinden ihraç ettiği menkul kıymetlerdir.

    BIS (Uluslararası Mutabakat Bankası - Bank for International Settlement): Parasal ve finansal istikrarı sağlamaya yönelik olarak merkez bankaları ve diğer kurumların kendi aralarındaki iş birliğini artırmak amacı ile kurulmuş uluslararası bir organizasyondur. 1930 yılında kurulmuş olup, İsviçre’nin Basel kentinde yerleşiktir. Sermayesi altın frank şeklinde ifade edilmekte olup, 1 altın frank 0,29 gram altını temsil etmektedir. TCMB 5000 altın frank ile bankanın hissedarıdır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Ekonomi, Bankacılık Terimleri Sözlüğü