Eğitim Sitesi

Mevlâ Nedir? Mevlâ Hakkında Kısaca Bilgi

Mevlâ Terimi Hakkında Bilgiler

Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimi Olarak Mevlâ:

1- Allah,

2-Efendi, sahip, malik.

 

    Benzer Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri

    Ahmed: Ahmed, Peygamberimizin Kur'an-ı Kerim'de zikredilen isimlerinden biridir. Kur'an-ı Kerim'de geçen öteki ismi ise Muhammed'dir. Bu iki isim de "övülmüş" demektir. Peygamber Efendimiz, yaşadığı hayatı, sözleri, ahlakı ve davranışlarıyla övüldüğü için Kur'an-ı Kerim'de Muhammed olarak nitelenmiştir. Kendisinden önceki peygamberlerden ve insanlardan çok daha fazla övüldüğü için de Ahmed ismini almıştır. Elbette bu isimleri ona bizzat Allah vermiştir.

    Kültür: Tarihsel, toplumsal gelişme süreci içinde ortaya çıkan bütün maddi ve manevi değerler ile bunların ortaya çıkarmada, sonraki nesillere iletmede kullanılan, insanın doğal ve toplumsal çevresine egemenliğinin ölçüsünü gösteren araçların bütünü, hars, ekin.

    Adalet: 1. Hak ve hukuka uygunluk, hakkı gözetme, doğruluk, türe. 2. Haklı olana hakkını verme haksız olanı ise cezalandırma. 3. İnsanı, Allah'ın haram kıldığı şeyleri terk edip farz kıldığı şeyleri yapmaya sevk eden yerleşik içsel nitelik. 4. Her işte hakkı gözetme ve orta yolu tutma. Haklıya hakkını verme. Haksızlıktan sakınma. Zulmün zıddı, kânun önünde eşitlik. 5. Yasalarla sahip olunan hakların herkes tarafından kullanılmasının sağlanması.

    Cami (Mescid): Müslümanların toplu halde veya tek başına namaz kılıp, ibadet ettikleri umuma açık mübarek mekanlardır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Terimleri Sözlüğü