Eğitim Sitesi

Meteoroloji Nedir? Meteoroloji Hakkında Kısaca Bilgi

Meteoroloji Terimi Hakkında Bilgiler

Coğrafya Terimi Olarak Meteoroloji:

Hava koşullarında meydana gelen değişmeleri, iklim türlerini araştırıp hava durumu tahminlerinde bulunan bilim dalı, hava bilgisi.

 

Sosyal Bilgiler Terimi Olarak Meteoroloji:

1. Hava durumu hakkında çeşitli ölçümler yapan ve bu ölçümler doğrultusunda tahminler yürüten bilim dalına meteoroloji denir.

2. Atmosfer içinde oluşan sıcaklık değişmelerini, rüzgâr, yıldırım, yağmur, dolu vb. olayları inceleyen fizik dalı, hava bilgisi.

 

Güvenli Yaşam / Doğal Afet Terimi Olarak Meteoroloji:

Atmosferik olayları ve yaşamla atmosferin etkileşimi inceleyen bilim dalı.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Meteoroloji:

Atmosfer içinde oluşan sıcaklık değişmelerini, rüzgâr, yıldırım, yağmur, dolu vb. olayları inceleyen fizik dalı, hava bilgisi.

 

Ekoloji - Çevre Terimi Olarak Meteoroloji:

Atmosferik olayları, bunları idare eden doğa kanunlarını ve atmosferik olayların oluşmasından önceki tahmin yöntemlerini inceleyen bilim dalıdır.

 

    Benzer Coğrafya Terimleri

    Rakım: Yükseklik

    Sıradağ: Birçok dağın birleşmesiyle oluşan dağ topluluğudur. Bir sıradağı diğerinden ırmaklar ve ona benzer yeryüzü şekilleri ayırır. Aynı sıradağ içinde bulunan bazı dağlar diğerlerinden farklı jeolojik özelliklere sahip olabilir.

    Ekonomi Haritaları: Dünya'nın bütününün ya da bir bölümünün ekonomik özelliklerini gösteren haritalardır. Bu haritalar yardımıyla endüstri kuruluşlarının türü, sayısı, dağılışı, çalışanların sayısı hakkında bilgi edinilir.

    Antiklinal: Kıvrımlı dağın yükselen kısmı. Kubbe şeklinde kıvrımlı tabakalar.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Coğrafya Terimleri Sözlüğü