Eğitim Sitesi

Meteor Nedir? Meteor Hakkında Kısaca Bilgi

Meteor Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Meteor:

Gezegenler arasında hareket eden ve tümüyle gaz durumuna geçmeden atmosfere girerek yeryüzüne ulaşabilen gök cisimleridir. Yeryüzüne ulaşan meteorlara göktaşı denir. Meteorlar düştükleri yere çukur açabilir.

 

Fen Bilimleri Terimi Olarak Meteor:

Uzay boşluğunda gelişigüzel hareket eden küçük boyutlu taş (gök taşı).

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Ağız (α Eri): Irmak'ın α yıldızı.

    İlk Uzay Turisti: 28 Nisan 2001 tarihinde Amerikalı işadamı Dennis Tito'yu taşıyan Soyuz uzay aracı, Kazakistan'ın Baykonur Uzay Üssü'nden Türkiye saati ile 10.37'de fırlatılarak 6 gün sürecek olan uzay yolculuğuna başladı. Böylece Tito dünyadaki ilk uzay turisti olma ünvanını kazanmış oldu. 61 yaşındaki Dennis Tito, altı gün sürecek uzay serüveni için Ruslara 20 milyon dolar ödedi. Dennis Tito uzaydaki ilk 24 saatini değerlendirdiği basın açıklamasında, uzay mekiğinin kalkışı sırasında fazla sallantı olmadığını ve heyecanlanmadığını söyledi. Amerikalı işadamı, uzayda bulunmanın tarif edilemez bir duygu olduğunu anlattı. Uzaya gitmek için insanüstü özelliklere gerek olmadığını belirten Tito herkesin uzay yolculuğuna çıkabileceğini savundu.

    Foton: Elektromanyetik ışınımı taşıyan parçacık.

    Görünür Işın: 400 ile 700 nanometre dalga boyları arasındaki ışınları kapsar (bir molekül ile hücre arası boyutlar). Elektromanyetik tayfın "ışık" denen bu dar bölümündeki ışınları insan gözü görebilmektedir. Tayfın bu bölümünde mordan kırmızıya kadar bütün renkler yer alır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü