Eğitim Sitesi

Metal Wood Nedir? Metal Wood Hakkında Kısaca Bilgi

Metal Wood Terimi Hakkında Bilgiler

Golf Terimi Olarak Metal Wood:

Eskiden beri bilinen ve baş kısmı tahta ve plastikten yapılmış klasik wood lar yerine, son zamanlarda hafif metallerden yapılmış wood lara bırakmıştır. Bunların açı derecelerine göre yedi değişik tipi vardır.

 

    Benzer Golf Terimleri

    Lag: Uzak bir mesafeden deliğe yapılan putting in deliğe çok yakın bir yerde durmasıdır.

    Mulligan: Genellikle Amerikanlılar ın kullandığı bir anlatımdır. Oyuna birinci tee den yapılan çok kötü bir başlangıç vuruşuna verilen isimdir. Resmi olamayan oyunlarda bu vuruş sayılmaz, oyuncu ikinci bir vuruşla oyuna başlar. Resmi oyunlarda oyun kuralları böyle bir hakkı tanımaz.

    Sidehill Shot: Hedef doğrultusunu kesen meyilli bir yüzeyden yapılan bir vuruş şeklidir. Oyuncu hedef ve topa göre ya eğimin üst kısmında ya da alt kısmında durarak vuruşunu yapar.

    Observer: Gözlemci, sahada yarışma sırasında kurallara aykırı olanları saptayarak hakeme iletmesi ve hakemin alacağı kararlarda kendisine yardımcı olması için oyun komitesince görevlendirilmiş kişidir. Gözlemci bayrak direğini kaldırmamalı; çukurun yerini göstermemeli, yakında durmamalı top kaldırmamalı ya da yerini işaretlememelidir.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Golf Terimleri Sözlüğü