Eğitim Sitesi

Messier Kataloğu Nedir? Messier Kataloğu Hakkında Kısaca Bilgi

Messier Kataloğu Terimi Hakkında Bilgiler

Uzay ve Astronomi Terimi Olarak Messier Kataloğu:

Charles Messier'in kuyrukluyıldızlarla karıştırmamak için hazırladığı, 110 parlak gökada, bulutsu ve yıldız kümesi içeren katalog.

 

    Benzer Uzay ve Astronomi Terimleri

    Yeğinlik: Birim alandan, birim zamanda geçen enerji miktarı.

    Astrofizik: Gök cisimlerinin fiziksel yapıları yanında gerek gök cisimlerinde ve gerek yıldızlar arası ortamdaki madde ve ışınım arasındaki etkileşimler ile ilgilenir. Astrofiziğin temel konusu gök cisimlerine baktığımızda gördüklerimizi ve gökyüzü olaylarının nedenlerini açıklayan kuramları oluşturmak ve geliştirmektir. Yıldız fiziği.

    Bolometrik Işınım Gücü: Işınım yapan bir cismin tüm yüzeyinden uzaya birim zamanda yaydığı ışınım enerjisi. Işınım gücü tüm dalgaboylarındaki ışınımı kapsıyorsa bolometrik ışınım gücüdür.

    Biyosfer II: Biyosfer II 1991 yılında Arizona'da başlayan ve 200 milyon dolara mal olan bir projedir. Bu projenin amacı, Ay'da ve Mars'ta insanlı istasyonların kurulmasına hazırlık yapmaktı. Biyosfer II'de sekiz kişilik bir ekip 12 000 m² lik kapalı bir ekosistemde iki yıl kadar yaşadı. Büyük sansasyonlara yol açan bu sistem, içerisinde tarım alanı, orman, okyanus, savana ve bir çöl ekosistemini barındır.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Uzay ve Astronomi Terimleri Sözlüğü