Eğitim Sitesi

Mesaj kodu Nedir? Mesaj kodu Hakkında Kısaca Bilgi

Mesaj kodu Terimi Hakkında Bilgiler

Elektronik Ticaret Terimi Olarak Mesaj kodu:

Mesaj tipini tanımlayan ve tek olan alfabetik referans (isim).(Message code)

 

    Benzer Elektronik Ticaret Terimleri

    Whois: Bir alan adının (domain) hangi kullanıcıya ait olduğunun tespit edilebildiği sitelere verilen isimdir. Whois sorgulaması yapan siteler, sorgulanan alan adının hangi e-posta adresi, hangi isim ve telefon gibi bilgiler üzerinden kayıt edildiğini ekrana getirir. Ancak alan adının satın alındığı firmalarında, whois sorgulamasına karşı bir önlem hizmetleri de bulunmaktadır. Bu hizmetten faydalanan bir alan adı sahibi, whois sorgulamasında kendi bilgilerini gizlemeyi tercih edebilir.

    Elektronik Veri Değişimi: Standart bir yapıda bilgisayardan bilgisayara veri (ticari) transferi. (Electronic Data Interchange)

    XML: Extensible Markup Language teriminin kısaltması olan XML'in Türkçe karşılığı Genişletilebilir İşaretleme Dili'dir. Verileri aynı anda hem bilgisayar sistemleri, hem de insanlar tarafından kolayca okunabilecek halde oluşturmayı hedeflemektedir. XML sayesinde bu veriler hem saklanabilir, hem de birden fazla sistem arasında veri alışverişi yapmak için kullanılabilir.

    Gizlilik: İletişim kuran iki taraf arasındaki yazışmaların üçüncü kişilerden gizli tutulması, veya bir kişiye ait bilgilerin kendisi dışında herkesten gizli tutulması. (privacy)

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Elektronik Ticaret Terimleri Sözlüğü