Eğitim Sitesi

Melez Döl Nedir? Melez Döl Hakkında Kısaca Bilgi

Melez Döl Terimi Hakkında Bilgiler

Fen Bilimleri Terimi Olarak Melez Döl:

Yavruda karakteri oluşturan 2 genin de farklı şekil ve özellikte olmasıdır. Yani bir karakteri belirleyen genlerden birisi baskın diğeri çekinik ise buna melez döl denir. Uu, Aa, Bb, Ee gibi.

 

    Benzer Fen Bilimleri Terimleri

    Tüketiciler: Bir ekosistemde, üreticiler denilen yeşil bitkilerin dışında kalan ot obur, et obur ve asalak türlerin tümüdür. Yaşamaları için gerekli olan enerjiyi diğer canlılarla beslenerek elde eden canlı grubudur. Otçul canlılar bitkilerle beslenen 1.derecede tüketicilerdir. Etçil canlılar hayvanlarla beslenen 2.dereceden tüketicilerdir. Hem otçul hem etçil canlılar da bitki ve hayvanlarla beslenen, sayıca az olan canlılardır.

    Diyaliz: 1. Bazı cisimlerin gözenekleri zarlardan geçebilmesi temeline dayanan ve çözümleme veya arıtma yöntemi. 2. Böbreklerin hastalanması durumunda kanın süzme işleminin makineler aracılığı ile yapılması. 3. Böbrek yetmezliği olan insanlarda, vücutta birikmiş olan fazla sıvı ve atık maddelerin teknolojik cihazlar yardımıyla temizlenmesi işlemidir.

    Selüloz: 1- Odun özü maddesi. 2- Bitkilerde hücre yapısının büyük bir bölümünü oluşturan kağıt,yapay ipek ile patlayıcı maddelerin yapımında kullanılan bir karbon hidrat.

    Tsunami: Dev su dalgaları.

    Diğer terim sözlüklerini de inceleyebilirsiniz.

    Online Fen Bilimleri Terimleri Sözlüğü